Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tegyek hogy engedjenek...

Mit tegyek hogy engedjenek motorozni?

Figyelt kérdés
16 éves leszek nyáron, motorozás téren semmi tapasztalatom sincs, de nagyon vonz a sebesség, a speed motor hangja stb...Leakarom tenni 125 ccm-re a jogsit, de a szüleim nem engedik. Bármit megpróbáltam, de azt mondják hogy mivel semmi tapasztalatom sincs, ezért nem fogják végignézni ahogy meghalok a motoron. A szomszédomnak is gsxr 1000-e van és imàdom a hangját. Kérlek segítsetek!

2016. máj. 23. 19:55
 1/5 anonim ***** válasza:
86%

Ja, ismerős történeted,viszont a szüleidet is teljesen megértem.

A "nagyon vonz a sebesség" és a "motor hangja" tipikus tünetek. Tudod mi kell neked? Amikor picit lenyugodtál és tudod már mit akarsz az életben - akkor venném elő ezt a "motorozni akarok" korszakot.

A 16 éves kor - szerintem - nem igazán ideális a motorozásra. Az ember feje tele van egy csomó más dologgal is, továbbá elég fontos döntéseket hoz meg. Lehet én se engedném a gyerekemet országúton motorozni, csak zárt pályán ( krossz, Hring - amihez kedve van ).

Bár, a hétvégén pont egy olyan motoros embernek ordítottam le a fejét aki már simán 50 év felett volt. (Elrontotta az ívet a Bükkben, átsodródott az én sávomba, nekem le kellett patkáig gurulnom és pléh pofával tova motorozott, meg se állt megnézni, hogy mi van( ezzel b@.zta ki a biztosítékot, mert hibázni mindenki hibázik, de érdektelenség már féreg dolog)...nyilván utána mentem, külső íven lemotoroztam, néhány térdkoptatós kanyar után bevártam és kérdőre vontam. Elég egyoldalú beszélgetés (részemről ordítás) volt és utána elég csendesen motorozott tova Eger irányába. Csókoltatom innen is ha esetleg olvassa a soraimat, üzenetem ismétlem, hogy a motorozást nem neki találták ki, nyugodtan adja el a busát váltson szobabiciklire!). Egyébiránt én is hülye voltam, mert azt a pár kilómétert olyan tempóban tettem meg ami nem országútra való. Az egész mutatvány sz@.t se ért.

Szóval a tanácsom a következő:talán egy kisebb köbcentis járgányt ( segédmotort ) ki tudsz könyörögni. A jogosítványt megcsinálhatod nagyobb kategóriára, viszont kompromisszumot kötsz és egy kisebb vason viszed vásárra a bőrödet. Kevesebb esély van rá, hogy felborulsz mint a büdösbogár ( :) ) és elnyered talán a a szüleid bizalmát is. Ha pedig lesz önálló kereseted vagy már bizalom irántad akkor válthatsz nagyobb gépre is.

( Nem olyan nagy élmény ám a GSX-R kezdésnek. Nekem volt 2 évjárat is, remek motor volt, de kellett hozzá néhány év rutin, hogy igazán élvezetes élményt nyújtson.Kezdőknek első körben a kényelmetlen pozíció jönne át és nehezen hinnéd el, hogy fülig dönthető a kanyarban, sőt kifejezetten gondod lennne a kanyarodással. Egyesben meg mindenki tud gyorsan menni - szerintem abban egyébként semmi élvezet nincs ha egy út csak egyenes)

Bocs ha hosszú voltam. Uff!

2016. máj. 23. 21:55
 2/5 anonim ***** válasza:
80%
Először nőjj fel. :D
2016. máj. 23. 23:22
 3/5 JulesTS ***** válasza:
75%

Joggal féltenek. Nekem is tiltották...

Az ellen nem tudsz tenni, hogy ne féltsenek a szüleid. Majd, ha elmúltál már 18 éves, már nem a szüleidnél laksz és van saját jövedelmed, akkor már leteheted a jogsit motorra és vehetsz is motort (akkor már legfeljebb csak tanácsolhatják, hogy ne tedd...). Nem maradsz le semmiről, ha 18..20 évesen kezdesz motorozni és várhatóan a fejed lágya is benő addigra. A fokozatosságot akkor is érdemes betartani (nekem ez nem volt nehéz, mert akkor amikor én kezdtem még nem voltak ilyen könnyen elérhetőek a 100+ Le-s motorok). Amit esetleg megpróbálhatsz, az amit már írtak előttem, hogy segédmotoros jogsira és valami váltós 50 köbcentis motorra kérsz otthon engedélyt...

2016. máj. 24. 09:35
 4/5 anonim ***** válasza:

Diákmunka - pénzkeresés - jogosítvány...

Diákmunka - pénzkeresés - kismotor...

Ezzel kezd. Illetve ha semmi tapasztalatod nincs, akkor kezdésnek vegyél egy babettát vagy valami olcsó csettegőt, amiért nem kár ha leamortizálod, meg neked se lesz nagy bajod, ha 30-al felborulsz és kezdj el gyakorolni.

2016. máj. 24. 10:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Kicsit régi, de.. Nekem szerencsém volt, mert apám nagy motoros volt, ezért nem zavarta, hogy mentem vele (csak az udvaron tanulgattam). Utána már kimentem a kertbe ott tanulgattam, földutakon, rendes úton (falu mellett, allig van naponta néhány autó.).

Ha nincsen semmilyen rokoni ágon motoros akkor nemtudom. :D

2016. jún. 20. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!