Egy jófajta 21 sebességes bicikli tud menni annyival, mint
egy 50ccm köbcentis robogó?
Figyelt kérdés
Úgy tudom hogy a 50 köbcentis robogók olyan 60-70km/h sebességel tudnak menni, tud menni ennyivel egy bicikli ha mondjuk átlagos tempóval megyünk, és a váltó megfelelően van hozzá beállítva, és hányas sebességbe vagy fokozatba kell beállítani a 21 sebességű biciklit hogy ennyivel menjen ? És 16 km-t le lehet tekerni egy ilyen biciklivel 60km/h sebességel ? Csak azért kérdezem mert ennyit kellene letekernem újpest-ről a munkahelyemre, és ezt ha lehet biciklivel tenném meg ilyen 60km/h tempóban. Lehetséges ez ?
A kerékpár képes rá, jó minőségű úton az egyszerű futómű bírja ezt a tempót és ha nem "teszkógazdaságos", mindenfelé nyeklő-nyakló felnifékek vannak rajta, akkor még a megállás sem istenkísértés. Inkább az a kérdés, hogy a te erőnléted elég-e a 60 km/h-hoz, mert kerékpárral ez már igen komoly tempó. A váltó beállítása a legegyszerűbb az egészben: elöl a legnagyobb tányérra, hátul a legkisebb lánckerékre, azt' hadd szóljon! De kötve hiszem, hogy végig bírnál tekerni 16 km-t 60-as tempóval, változó domborzati viszonyok között, hacsak nem vagy versenyző.
2016. máj. 21. 20:54
2/8 Koaxk Ábel válasza:
Ahogy az első is írta elméletileg igen, gyakorlatilag meg 60km/h-val menni tartósan biciklivel, hááát inkább az erőnlét lesz a szűk keresztmetszet!
2016. máj. 21. 21:07
3/8 anonim válasza:
Ez elméleti kérdés? 16 km-t tekerni biciklivel 60 km/h-vel? WTF???
2016. máj. 21. 21:17
4/8 $$$$$ válasza:
Meg azért nem mindegy hogy mien robogó mert van olyan 50ccm es ami 80-90 el megy. Pl egyik havernak is van egy linea Explorer -e vagy mi. Ami 85 km/h val megy (a kinai motorokat nem anyira ismerem azèrt nem tudok pontos nevet mondani). Ès van egy haverom akinek egy enyhén tuningokt ( jelzem nem agyon tuningolt) yamaha neos -a van ami 100 km/h -val tud menni. De ha mondjuk egy yamaha jog-ot nézel vagy hasonlót az tènyleg 60-70 körül megy. Ami elérhető szerintem bicijlivel csak nem tartósan tartható mert elfáradsz. Egyszer haverom verseny biciklijével mentem 56 km/h val. :D .
Hiába próbálkoztam a 60 nem jött össze. :") .
De elvileg haver már hajtotta meg 65 re. Tehát szerintem a sebesség kivitelezhető csak bem hiszem hogy 16 km en keresztül.....
2016. máj. 21. 21:24
5/8 anonim válasza:
Tud menni annyival, de 16 kilometeren keresztul nem tudod olyan tempoval tekerni. En egy teljesen atlagos huszoneves fiu vagyok, eleg sokat biciklizek. Teljesen sik terepen olyan 45-50-ig tudom kitekerni bringaval, de ezt a tempot csak eleg rovid ideig tudom tartani. Dombon lefele a rekordom olyan 68-70 korul van, de ez mar nagyon veszelyes es ehhez is egesz komolyan kell tekerni. Az atlagom nekem 20-25 kozott van inkabb nyugisan tekerve, jobban nyomva kijohet a 30-as atlag, de igy mar hamar elfaradok. Amennyiben te egy elsportolo vagy, akkor egyertelmuen tudsz hozni ezeknel jobb adatokat, de a 60-as atlagot nem hinnem hogy elerned, inkabb olyan 40-50 koze tippelnem a tempot.
2016. máj. 21. 21:30
6/8 anonim válasza:
A Tour de France időfutam rekordere 20 km-es szakaszon 54,6 -es átlagot produkált. Ebből nem nehéz levonni a konzekvenciákat.
2016. máj. 21. 22:16
7/8 anonim válasza:
Ha 60-al tekrsz huzamosan biciklivel, akkor ideje jelentkezni az olimpiára is. :)
2016. máj. 21. 23:25
8/8 anonim válasza:
Ha megveszed a legjobb bringákat (milliósokról beszélünk, nem a 100e-sről a Decathlonba...) azzal sem igen lehet 60-as tempót diktálni. Ez profi időfutam szint.
Ha van egy jó (pár százezer....) a géped és igen jó a kondid akkor a 30 körüli (terepfüggő) átlagsebesség elérhető.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!