Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az miért van, hogy egy kerékpá...

Az miért van, hogy egy kerékpáros legálisan többel mehet, mint egy segédmotor kerékpáros?

Figyelt kérdés
Eléggé zavar, hogy a biciklis lakott területen kívül, ha fejvédőt visel 50-el mehet. Robogóval pedig 40-el mehetsz ÉS kötelező a bukósisak.

2014. máj. 4. 15:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Gazdasági és Közlekedési Minisztérium

Címünk:

1054 Budapest V. Hold u. 17

E-mail: ugyfelszolgalat@gkm.gov.hu

Ügyfélfogadás rendje:

hétfő, kedd, csütörtök: 9.00 - 16.30

szerda: 9.00 - 17.00

péntek: 9.00 - 14.00

Ügyfélszolgálati Információs Vonal:

Tel: 06 1 475-3434

Fax: 06 1 475-3435

2014. máj. 4. 15:25
 2/5 anonim ***** válasza:

Mert a bringásoknál van egyéb korlátozó tényező is, ami miatt ha akarnák se tudnák sík úton ezt nagyon túllépni.

Én pl egy átlagos biciklis vagyok átlagos biciklivel. Így ha 40-nel megyek, akkor már nagyon kell tekernem. Aki jó kondiban van és jobb versenybiciklije van, keskeny gumikkal, az megy mondjuk 50-et, esetleg 60-at.

Ellenben a smkp-sok 40-es korlátozásnál, ha csak nem játszik közte a gyári fojtás, simán mennek 50-et. Ha 50 lenne rájuk a korlátozás, mennének 60, 70-nel. Ami már elég veszélyes rájuk nézve.

Legalábbis abból indulok ki, hogy ha autóval 80-as korlátozásnál 90-nel megyek, szinte mindenki 110-zel, 120-szal húz el mellettem.

2014. máj. 4. 15:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen, próbálj meg 50-el tekerni. Ha megy, utána visszatérhetünk a kérdéshez.
2014. máj. 4. 16:24
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Mert ilyen idióták a magyar törvények.
2014. máj. 4. 16:35
 5/5 anonim ***** válasza:

Mert úgy is képtelen rá a magyar emberek 99%-a!

Ahhoz hogy folyamatosan 40-el menj oda kell már egy 3 milliós könnyű szénszálas keskeny nyomtávú bicikli,ami ugye nem olcsó,kell hozzá erős fizikum mert én bírok menni kb 35el,de csak pár másodpercig onnantól az erőm folyton csökken,ergó lassulok és el is fáradok.

Bár mondjuk érdekes mert ennyi erővel lehetne 120 is,ha képtelenek rá :d

De viszont a robogót feljebb vihetnék olyan 55 re szerintem,mert az új robogók olyan precízen vannak beállítva 45-re hogy az nem igaz.

2014. máj. 5. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!