Lehet e közlekedni bicikli úton 50cm2 -es robogóval?
Figyelt kérdés
Ha valaki esetleg linkelne egy törvényt is azt megköszönném.2014. ápr. 23. 13:01
1/6 anonim válasza:
Emlékeim szerint lakott területen kivül lehet max 25km/h sebességgel de nem biztos
2/6 anonim válasza:
A kerékpár út a kerékpároknak van és nem a motoros gépjárműveknek. A buszsávban mehetsz tudtommal, azzal kevered lehet.
3/6 anonim válasza:
nah ezt derítettem ki neked, amit az előző írt az igaz:
"e)49 „Kerékpárút” (26. ábra); a tábla a kétkerekű kerékpárok közlekedésére kijelölt utat jelez; a segédmotoros rokkantkocsi, a gépi meghajtású kerekes szék és a kétkerekű segédmotoros kerékpár lakott területen kívül a kerékpárutat igénybe veheti, ha ezt jelzőtábla nem tiltja. A kerékpárúton más jármű közlekedése tilos;"
4/6 A kérdező kommentje:
"kétkerekű segédmotoros kerékpár", az a baj ez nem robogó. Ez szerintem elektromos biciklit jelent.
2014. ápr. 23. 19:40
5/6 Mugen81 válasza:
Segédmotoros kerékpár - "M" kategória
Az "M" kategória fogalma
Nemzeti kategória. Olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg.
6/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a választ, nincs több kérdésem :)
2014. ápr. 24. 13:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!