Beíratkoztam AM kategóriás motoroktatásra, de még nem ültem motorom. Nehéz lesz?
A súly miatt lehet szokatlan eleinte, meg a gáz kezelést nem szabad kapkodva kezelni, mert egész biztos hogy ha nagyon megtekered akkor felborulsz.
Nagy motorral másabb persze.
Ha jó az egyensúly érzéked -már pedig a kerékpáron elkerülhetetlen- csak azt kell megszoknod hogy nem tekerni kell a pedált, ha nem a markolatot húzni. Meg kell szoknod, össze kell hangolódnod az adott járművel. Értem ez alatt: talán elő fordult hogy cseréltél haveroddal kerékpárt. Még ha ugyan az a márka volt is, máshogy állt az ülés, a fékek előbb fogtak, kissé szorult a kormány, más gumikkal volt szerelve....
Meg kell szoknod, át kell állítsd a reflexeidet a motor kezelésére a kerékpárról. Nem egy bonyolult dolog ez, inkább figyelni kell magadra hogy tudatosan átvedd a motor működtetésének menetét. Mikor sprinteltél a kerékpárral, előre dőltél, mikor élesen kanyarodtál vele bedőltél, mikor nagyot fékeztél -faroltál- elfordítottad a kormányt..... Mind ezeket megtalálod a motorozásnál is. De még sok mindenre rá jössz magadtól is, és tanulsz másoktól is ha érdekel a motorozás. Ez egy külön világ ahol sok érdekes és ügyes ember találta meg az élete értelmes kikapcsolódásának eszközét. Légy bátor és figyelmes, törekedj a biztonságra és ne vagánykodj a motorral, mert az nem fog "szólni" hogy: veszélyes amit csinálsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!