Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Beíratkoztam AM kategóriás...

Beíratkoztam AM kategóriás motoroktatásra, de még nem ültem motorom. Nehéz lesz?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok, 8 éve folyamatosan biciklizek, és mostmár motoros tanfolyamra is beíratkoztam, az AM kategóriásra (50 cm3 alatti robogó). Úgy volt, hogy kipróbálok egy kismotort, de nem jött össze, és már be vagyok iratkozva. Nagyon sok különbség van egy bicikli és motor között. Nehéz lesz átszoknom?

2014. márc. 1. 12:34
 1/4 anonim ***** válasza:

A súly miatt lehet szokatlan eleinte, meg a gáz kezelést nem szabad kapkodva kezelni, mert egész biztos hogy ha nagyon megtekered akkor felborulsz.

Nagy motorral másabb persze.

2014. márc. 1. 12:38
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha jó az egyensúly érzéked -már pedig a kerékpáron elkerülhetetlen- csak azt kell megszoknod hogy nem tekerni kell a pedált, ha nem a markolatot húzni. Meg kell szoknod, össze kell hangolódnod az adott járművel. Értem ez alatt: talán elő fordult hogy cseréltél haveroddal kerékpárt. Még ha ugyan az a márka volt is, máshogy állt az ülés, a fékek előbb fogtak, kissé szorult a kormány, más gumikkal volt szerelve....

Meg kell szoknod, át kell állítsd a reflexeidet a motor kezelésére a kerékpárról. Nem egy bonyolult dolog ez, inkább figyelni kell magadra hogy tudatosan átvedd a motor működtetésének menetét. Mikor sprinteltél a kerékpárral, előre dőltél, mikor élesen kanyarodtál vele bedőltél, mikor nagyot fékeztél -faroltál- elfordítottad a kormányt..... Mind ezeket megtalálod a motorozásnál is. De még sok mindenre rá jössz magadtól is, és tanulsz másoktól is ha érdekel a motorozás. Ez egy külön világ ahol sok érdekes és ügyes ember találta meg az élete értelmes kikapcsolódásának eszközét. Légy bátor és figyelmes, törekedj a biztonságra és ne vagánykodj a motorral, mert az nem fog "szólni" hogy: veszélyes amit csinálsz!

2014. márc. 2. 07:16
 3/4 kovpet ***** válasza:
Gyakorolni persze kell majd, de fog menni, nem nagyon nehéz :)
2014. márc. 2. 22:43
 4/4 anonim ***** válasza:
szerintem nem nehéz, bár nálam más a sztori , autóra tettem le a jogsit , de gondoltam veszek egy robogót mert rég akartam már...hát eljött a nap , hogy veszek, de sose ültem még robogón :D.. 20km-re van tőlünk az üzlet ahol vettem.. és onnan haza vele ...szinte vert a víz végig mikor mentem érte, hogy hogy fenébe fogok én azzal hazajönni mikor még sose mentem robogóval xd de aztán végül mikor ott voltam mondta az eladó , hogy menjek vele egy kört... na mikor ráültem a motorra ott gondolhatjátok mennyire fostam , hogy borulok vele egy hatalmasat mindenki előtt xd miután ráültem akkor mondtam az eladónak , hogy még sose ültem robogón :DD kicsit nézett.., na de miután szerencsésen elindultam vele egész jól ment.. a hazafele vezető úton meg már megszoktam azért , de persze közel sem úgy ment mint már most :D és így a végére , egyálltalán nem nagy dolog egy robogót vezetni... nem kell mitől félned , nyugi :D
2014. márc. 18. 02:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!