Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fékfolyadék csere egyszerűen...

Fékfolyadék csere egyszerűen autóba?

Figyelt kérdés

Szeretnék segítséget kérni a fentebb említett dolog végett fék folyadékot szeretnék magam cserélni az autóban, elméletileg tudom hogy kell illetve a szervizkönyvbe is le van írva minden, de azt nem írja hogy melyik keréknél kezdjem valamit említ hogy a legtávolabbival kell, az nekem a jobb hátsó, de hogyan csinálnátok? Mármint le kell szedni a ereket de csak 1 emelőm van a segéd megoldott. én úgy találtam ki hogy akkor ha úgy kell jobb hátsó felemel kerék leszed kicsit leenged hogy vizszintes legyen majd várunk kicsit a segítő megnyomkodja a féket míg ugye a műanyag csőben nem lesz elfogadható az állaga. majd bal első, bal hátsó jobb első mindnél ugyan így, legalábbis remélem? A másik meg hogy hogyan engedem ki a régit valahol azt olvastam hogy simán rátöltöm a régire az újat a tartályba majd a légtelenítő csavaroknál addig csinálom míg meg nem jelenik a friss fékolaj bár ezt asszem egy motoros fórumon olvastam. nem tudom autónál jó e bár dot4 kell nekem gyárilag dot3 de olyat nem kapok így dot4et tudok csak beletenni, kicsit hosszú meg lehet megválaszoltam a magam kérdését ,de szeretném ha valaki hozzáértő is elmondja hogy így kell e vagy mit rontanék el ha így csinálnám, maximalista vagyok minden téren tehát a legrészletesebb dolgokra is oda figyelek- igaz láttam már hogyan csinálják a végét legalábbis az utolsó keréknél.

Köszönöm a segítségeteket!!!

2016. máj. 10. 22:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
41%

Meg senki nem halt bele egy falba vert szegbe, elek.

Ganyolt, levegos fekbe viszont igen.

Es ez akkor is igy van, ha lepontozol.

2016. máj. 11. 17:52
 12/14 Beviz Elek ***** válasza:
64%
Mint írtam, ezért kell leellenőrizni.
2016. máj. 11. 18:04
 13/14 anonim ***** válasza:
65%

11-es.Képzeld ha beversz a falba egy szövet,és éppen átütöd egy elektromos vezetéken,akkor az úgy meg vág mint paraszt a taknyát.

Kicseréled a fékfolyadékot,és aztán az udvarodban/ akárhol kis sebességnek kipróbálod. Mellesleg el sem kell menned kipróbálni,mert a fékpedálon érezhető ha levegős.

A hengerfej felújítást pedig mint példát hoztam,hogy az szakértelmet igényleg/tudást/tapasztalatot,mert az nem 3 egyszerű lépés mint egy fékolaj csere...

2016. máj. 11. 18:53
 14/14 A kérdező kommentje:
Végül is a szerelőm azt mondta hogy júliusig amikor is megy műszakira meg oda viszem neki átmossa a teljes rendszert 1 liter lé kell, és benne lesz az ára 30.000 műszakival.
2016. máj. 13. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!