Fékfolyadék csere egyszerűen autóba?
Szeretnék segítséget kérni a fentebb említett dolog végett fék folyadékot szeretnék magam cserélni az autóban, elméletileg tudom hogy kell illetve a szervizkönyvbe is le van írva minden, de azt nem írja hogy melyik keréknél kezdjem valamit említ hogy a legtávolabbival kell, az nekem a jobb hátsó, de hogyan csinálnátok? Mármint le kell szedni a ereket de csak 1 emelőm van a segéd megoldott. én úgy találtam ki hogy akkor ha úgy kell jobb hátsó felemel kerék leszed kicsit leenged hogy vizszintes legyen majd várunk kicsit a segítő megnyomkodja a féket míg ugye a műanyag csőben nem lesz elfogadható az állaga. majd bal első, bal hátsó jobb első mindnél ugyan így, legalábbis remélem? A másik meg hogy hogyan engedem ki a régit valahol azt olvastam hogy simán rátöltöm a régire az újat a tartályba majd a légtelenítő csavaroknál addig csinálom míg meg nem jelenik a friss fékolaj bár ezt asszem egy motoros fórumon olvastam. nem tudom autónál jó e bár dot4 kell nekem gyárilag dot3 de olyat nem kapok így dot4et tudok csak beletenni, kicsit hosszú meg lehet megválaszoltam a magam kérdését ,de szeretném ha valaki hozzáértő is elmondja hogy így kell e vagy mit rontanék el ha így csinálnám, maximalista vagyok minden téren tehát a legrészletesebb dolgokra is oda figyelek- igaz láttam már hogyan csinálják a végét legalábbis az utolsó keréknél.
Köszönöm a segítségeteket!!!
DOT4-esnek magasabb a forráspontja, jobb.
Igen, mind a 4 kerék le, alátámaszt.
Az első dolog: mind a 4 légtelenítő csavart megmozdítod, mert ha 1 is nem nyílik, nincs fékfolyadékcsere.
Csak csőkulccsal, mert még a csillagkulcs is hajlamos a berohadt légtelenítő csavar fejét lenyalni...
Persze csavarlazítóval szórd meg előtte.
Akkor aztán gond van, nekem egyszer ott helyben egy 8-as anyát kellett ráhegeszteni, de megmentettem a féknyerget.
Indulásnak ennyi...
Szóval
Ha nem értesz hozzá, ne próbálkozz. Kevés olyan dolog van az autón, amit nem jó elbaszni, a fék az egyik ilyen.
Vidd szerelőhöz, talán többet ér az életed mint az a párezer amit elkér érte.
2,3-mas.
Egy fekolaj csere azért nem egy olyan nagy dolog hogy bárki ne tudná elvegezni. Egyértelműen le van írva mit kell csinálni,nem bonyolult, nem hengerfej felújításról van szó.
Mellesleg a kérdező jól eltervezte, csak gondolom nincs tapasztalata,és érdeklődött az esetleges buktatok után amit az 1-es szépen ki is fejtett.
Munka után kipróbálod és ha nem jó, akkor szeded szét újra. Egy profi is tud elrontani dolgokat, ezért kell leellenőrizni.
Én nem szedegrtném le egyesével az összes kereket, rámegy a heted. Ha nincs aknátok, akkor állj fel egy haverodéra, nyugodtan sétálgatva pár perc alatt lerendezed a melót. Amennyiben az sincs, akkor kutass valamit a kertben, nézz szét hogy mire tudsz felállni.
Úgy hozta a sors hogy egy panelszerűségben lakom, se garázs, se akna, se semmi. A szomszédék léceket, deszkákat, gerendavégeket raktak a parkoló egyik felébe. Legóztam vele, de 20cm-nként előre-hátra parkolgatva feltornásztam a kocsit úgy hogy simán elférjek alatta.
Teljesen jókat írtak előttem, simán megcsinálható házilag.
Egy dologra nagyon figyelj, NE fogyjon ki a tartályból az olaj!
Persze, hogy simán megcsinálható házilag,ahogy egy törött lábat is be lehet gipszelni házilag. Ha értesz hozzá, ha tudod, mit csinálsz.
Egy olan ember, akinek semmi gyakorlata a dologban, simán leírás alapján visziont könnyen lehet, hogy valamit elszúr - és akkor emberélettel játszik. Nem cak a sajátjával, mert azt leszarom, saját kockázata, de az enyémmel is.
Az pl., hogy nem fogy a fékfolyadék, nem jelenti azt, hogy tökéletesen sikerült légteleníteni. És ha pont akkor puhul fel a féke, amikor a gyereked/anyád/barátnőd megy át a zebrán? Akkor mit csinálsz? Majd azt véseted a sírkövére, hogy nem kár érte, mert a sofőr megúszta azt a párezret, amit a szerelő kért volna?
Ha mindenki úgy állna hozzá hogy "én egy béna nulla alak vagyok és fèlek hogy elrontom", akkor a világ a saját sz rába roskadna össze. Hidd el, a szerelő akire rábízod az autódat, ő sem tudta valamikor. Ezzel a hozzáállással csoda hogy megtanultad kitörölni a segged.
Kérdeznék valamit. Ha egy képet felraksz a falra, ehhez szakembert hívsz? Remélem igen, mert képzeld el, előfordulhat hogy a falban vízcső van, simán átfúrod és elázik a lakás.
Egy fékolajcsere egy alap munka, akit érdekel az autója az simán elkezdheti ilyennel mondjuk kuplungcsere előtt. Ha kész a munka, mindig ellenőrizni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!