1.9 tdi 110 lovas a4en gyári chiptuning van 0 kmtől, most
van benne 360 ezer km, eddig nem volt baj vele, ezután sem
lehet?
Figyelt kérdés
yen autót tálaltam, az eladó naponta használja, szoktam látni. Meg van chipelve, nem tudom pontosan mennyit húztak rajta, van hozzá hivatalos papír is. 360 ezer km elég sok már de az autóba nem lehet bele kötni olyan szép állapotban van.. Motor is szépen jár, de ha meg van küldve akkor koxol mint állat.. Igazi smoke and charm.. De jó a motorja is nagyon rendben van Meg szeretném venni. Ha ennyit elment vele ezután sem lehet gondja nem?
Nem értem a kérdést. Szerinted minél többet mennek egy autóval, annál kisebb a valószínűsége, hogy baja lesz?
2016. máj. 5. 21:11
2/8 A kérdező kommentje:
Nem nem úgy értem...
Hanem a chip élettartamot rövidít.. De ha ennyit kibirt már akkor nem valószínű hogy komoly károkat okozott volna a motorban, nem?
Műbizonylatos osztrák chiptuning, kB 1-2 éve lett behozva
2016. máj. 5. 21:35
3/8 anonim válasza:
A műbizonylatos osztrák chiptuning mitől lesz gyári? :D
Mi nem látunk bele a motorba, nézesd át valahol.
2016. máj. 5. 21:41
4/8 anonim válasza:
Ugyanezt másdoszor kérded. :D
2016. máj. 5. 23:31
5/8 anonim válasza:
Utána kellene járni milyen is az a chip és mennyit húz rajta.
Akár vidd el egy komolyabb chiptuning céghez ahol padon megmérik.
Én inkább néznék egy tök gyárit és magam chippeltetném meg ott és úgy ahogy én akarom.
Ezekre a motorokra azt szokták mondani, hogy megfelelő használat mellett akár 400-600.000 km-t is elmennek. De nem azért chippeltetnek az emberek, hogy finoman guruljanak a forgalomban.
Ettől még lehet jó állapotban, de jobban meg kell nézni mint egy széria kocsit
(Nekem is 1.9 TDI, AHF motoros kocsim van)
2016. máj. 6. 07:32
6/8 A kérdező kommentje:
Nekem nem a chiptuning lenne a lényeg.. Teljesen jó lenne a gyári 110 lovas.. Az autó állapota miatt akarom nagyon megvenni. Nagyon rendben van az autó. Ilyen szépet nem nagyon találni.. Megnéztem már 5-6 autót de mindegyikre sokat kellett volna költeni.. esztétikailag és műszakilag egyaránt. Erre nem mert patika.. Csak egyedül a chiptuning miatt aggódom hogy már 360 ezernél jár.. Nem rövid távra akarom megvenni, megtartanám sokáig ezért legyen fontos hogy megbízható legyen.
2016. máj. 6. 08:07
7/8 Osynho válasza:
Igazából, a motor, erőátvitel stb pontos állapotát nehéz megállapítani, chiptuningtól függetlenül. Lehet egy nem chippelt, ugyanennyi km-es is halál közelében és lehet az általad nézett is jó. Ha jól értem nem lenne gond elvinni az autót egy komolyabb műhelybe, hogy átnézzék. Én ezzel kezdeném. Egyébként a chipnél sokkal fontosabb, hogy eddig milyen gazdái voltak, hogy törődtek vele, hogy használták. Pl egy elkésett olajcsere + hidegben rövid távokon történő használat csodákra képes akár viszonylag kevés km alatt is. :) A szerelőm E46 320D-je is chipes, most volt benne 600e km, gyáriak az injektorok, a turbót most újíttatta fel, szóval elég sokat elmennek ezek, ha jó kezekben vannak.
2016. máj. 6. 15:20
8/8 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom a motor rendben van.. Meg is vettem, de utána észre vettem hogy az egr amikor vissza veszem a gázt akkor ugye mozog és amikor vissza felé megy akkor kattanik egyet és a sofőr ülésről is hallani. Mi lehet a gondja?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!