BMW 525i VANOS motorból a gyári 192 lóerőn még mennyit lehet hozzátenni chiptuninggal?
És ez kb mennyibe kerülhet?
cimborám 316i-be 5 ezer ft-ért írtak chiptuningot, de nekem 20 ezerig jó lenne, de akkor legyen benne egy előtte, utána teljesítménymérés, van e változás.
2
Hát elég, először tetszett is, odáig voltam érte, de nem tudom hogy velem van e baj, vagy "elgyengült" de már nem olyan odaverős amikor megtalpalom a gázt és beleforgatom a tiltásba, én azt mondom, hogy megszoktam az erőt, és "kinőttem" a motort, meg végül is 1600 kiló full tankkal, meg velem együtt, plusz még beülnek az anyósülésbe...
Nem hinném hogy a motornak van baja mert ha üresbe "ledadogtatom" nem dob semennyi füstöt ami gyanús lenne meg tök szépen megy, pörög, minden.
De nekem az a kis nyomaték plusz hiányzik még.
Na jó, nem volt eddig BMW-m, viszont volt már sok más autóm. Kisebb és nagyobb motorral is. Hiába sok a ló ha kicsi a motor (mondjuk a 6 henger az már nem kevés, de a köbcenti viszont az), szóval már mentem ÉN (és nem vittek, és csak néztem) kis köbcentis erőgéppel, meg mentem nagyobb gépekkel is. Volt mercedesem 4.2-es motorral, 8 henger és ott azért van már köbcenti is. Automata volt, viszont a 4 gangból, mindig 2-esből indult, és nyalta a gumit :D
Ha egyesből indítottam (betaposod a féket a ballal és padlóóó) akkor még harmadikba felkapcsolva is kapart...
Ez kicsit OFF volt, mivel merci, de akkor meg 540-et vegyél és nincs ilyen gond.
Hogy mondjam, van egy fajta különbség mikor egy kis motoros, de erős géppel indul meg az ember, de az pörög illetve pörgetni kell, mert különben sehova nem jutsz, vagy mikor egy tuningmentes v8 nyomatékból megindul.
Hát nekem az utóbbi mindig jobban bejött. És nem kellett pörgetni a motort soha ahhoz, hogy beletörölje a 245-ös gumikat az aszfaltba. Szerintem 4ezer felé nem sokszor kergettem egyik v8-amat sem.
Az előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!