Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A jogsit mindenképp manuális...

A jogsit mindenképp manuális váltós kocsival kell letenni?

Figyelt kérdés
Sose szerettem váltani, amíg itthon vezettem fater kocsiját akkor se.. nekem az első kocsim megvan már, és úgyis automata váltós az is, szóval le lehet tenni automatával is?
2016. máj. 2. 23:28
 1/7 anonim ***** válasza:
86%
Most vezetni akarsz megtanulni vagy nem? Vezetéshez meg hozzátartozik a váltás is. Ha beültetnek egy olyan kocsiba ami manuális akkor majd azt mondod bocs ezt enm tom vezetnI?
2016. máj. 2. 23:38
 2/7 anonim ***** válasza:
87%

Aki automata váltós autón tanul vezetni, azzal vizsgázik, annak a jogosítványába korlátozásként bekerül egy kód, ami csak automata váltós autó vezetésére jogosítja fel, manuális váltós autót csak akkor vezethet, ha azon is levizsgázik.

Ezért nem is nagyon van az iskolákban automata váltós tanulókocsi, aki manuális váltóson levizsgázott, korlátozás nélküli jogosítványt kap, vezethet manuális, és automata váltós autót is.

Kevés az automata váltós tanuló autó, de ez nem azt jelenti, hogy nincs, a tanulónak viszont érdemes átgondolni hosszú távra is a választást, s ha nincs speciális oka bevállalni a manuális váltón tanulást.

2016. máj. 3. 00:07
 3/7 anonim ***** válasza:
81%
Amit az előző hozzá szóló leirt nagyon helyesen az ugy van, annyival egésziteném ki hogy az élet még hozhatja hogy manuális váltós kocsit kell vezetned, tehát ne is gondolkodj azon hogy korlátozva csináld a jogsid. Plusz lehet apud nem tudott megtanitan iváltani ,de azért van az oktató hogy megtanitson ! és nem egy nagy ördöngőség, plusz az az élmény a vezetésbe szerintem, mikor dolgozik az ember, vált, fékez stb... és semmi elektronika az autóban, kormány, 4 kerék az út és én vagyok :)
2016. máj. 3. 09:34
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Te nem nem szeretsz váltani hanem nem tudsz és nem akarsz! Más kategória...
2016. máj. 3. 12:03
 5/7 A kérdező kommentje:
akarni se nagyon akarok az tény... de első kocsinak kaptam egy automata cls-t, nem hiszem hogy valaha is manuális kocsim lesz.. bár tény hogy nagyobb élmény úgy vezetni, de már kis koromban az autós játékokban se szerettem..:d
2016. máj. 3. 15:50
 6/7 anonim ***** válasza:
68%

Akkor fogalmazok másképp:

Nem kell mindenképpen manuális váltós autón megtanulni vezetni, levizsgázni, de ha automata váltós autón vizsgázol le, a jogosítványod nem lesz érvényes manuális váltóval szerelt autó vezetésére, s ebből később akár probléma is lehet, nem tudhatod.

A másik probléma az lehet, hogy kevés az automata váltós tanulókocsi, eleve úgy kell iskolát, oktatót keresned, hogy automatán szeretnél tanulni, vizsgázni, s az sem kizárt, hogy egy másik megyébe kell elmenni vezetni (feltételezem, Budapesten van automatán oktatás)

2016. máj. 3. 16:08
 7/7 A kérdező kommentje:
hát nem is pesti vagyok, szóval szerintem egyszerűbb meg jobb lesz, ha manuállal tanulom..
2016. máj. 3. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!