Passat 2004,1.9 PDTDI B5.5 az egyes és rükverc sebességeket nehezen veszi be. Megoldás, tapasztalat?
Tapasztalatokra, javítási megoldásokra volnék kíváncsi elsősorban esetleg javítási költségre.
Jelenség:
- álló helyzetből, rükverc be 2-3 váltáspróbálkozás és 1-2 kuplungólas próbálkozás után veszi de eléggé eröltetni kell.
- menet közben rükverc -> természetesen ezt nem próbáltam
- menet közben pl kettesből -> egyesbe, pl 15-20 km/h- nál szinte lehetetlen vagy csak ,ha már nagyon nagyon lelassulok (kb séta tempó 2-10km/h) akkor tudom betenni.
- álló helyzetből -> egyesbe, legtöbbször esetek 80% ba második próbálkozásra megy be (de akkor lazán) néha újra kell kuplungrolni viszont akkor akár az első próbára is bemegy eröltetés nélkül.
Esetek kevés % -ba sikerül elsőre betenni 1 be állásból
Szóval legjobban akkor megy be zökkenőmentesen erőltetés nélkül 1 be amikor picit gurulok kb 2-8 km/h val.
nem recseg nem csörög de hallani a váltást kívülről.
kuplungot legtöbbször nem nyomom be tökig kb 70 -80% ig mivel úgy tapasztaltam hogy nem befolyásolja ezt a jelenséget illetve azt tapasztaltam, hogy már a fele kuplung úton szétnyit a tárcsa és válthatok.
Jelen állapotában használható az autó így de kissé kellemetlen amikor pirosnál ->sárgára váltástól elkezdem próbálgatni sebességbe tenni az autót és zöld után pár másodperccel sikerül csak és dudál a Mr. Türelmet.
Szervizbe egyenlőre nem vittem ez ügyben mert előbb körül szeretném járni ezt a témát/hibát/jelenséget/javítási lehetőségeket.
Mindenesetre szeretném megszüntetni, leredukálni ezt a jelenséget. Amikor állóhelyzetből 1- be teszem, hogy ne esetek 20-30 % ba sikerüljön hanem 80 -90% ba sikerüljön legalább.. Uram bocsáss.. szűnjön meg.. :)
előre is köszönöm a válaszokat, tanácsokat!
"kuplungot legtöbbször nem nyomom be tökig kb 70 -80% ig mivel úgy tapasztaltam hogy nem befolyásolja ezt a jelenséget illetve azt tapasztaltam, hogy már a fele kuplung úton szétnyit a tárcsa és válthatok. "
Na ez az amivel tönkretetted a váltót és valószínüleg a kuplungot is. Nincs értelme a váltót ba*ogatni, bemész egy bontóba, és nagyon olcsón kapsz bele váltót. És szokd meg, hogy kuplung tökig, ahogy az oktatóm mondta.
Oké.
Ezeken már el tudok indulni..
Köszőnöm a válaszokat!
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!