Első generációs Volvo s/v 40 milyen autó?
Jelzem, mindössze egyszer ültem S 40-ben. Nekem olyan, mint az Audi család A3-asa. Audi, de mégsem. Valahogy mostoha gyerek, vagy legalábbis harmadik, akinek nem jutott cici, és az apja fszán nevelkedett.
Ez is ilyen. Volvo, de egy Volvótól nem ezt várná az ember. Darabos belső tér, gyengécske motor.
15 éves Volvo? Lehetőleg dízel?
Csak ha nagyon haragszol magadra.
A Mitsubishi Carismával egy alapra Hollandiában készült. A küszöb és a hátsó sárvédő ívek hajlamosak rozsdásodásra. Hátsó futóműben sok lengőkar van, vásárláskor biztos lesz köztük olyan amiben megadta magát a szilent, viszont olcsón lehet cserélni. A dízel motor és a váltó Renault gyártmány (mindenki döntse el magának, hogy ez előny vagy hátrány...).
Szerintem olcsóbb az ára, mint amennyit ér, ezért S40-eseket néztem magamnak is a 2 literes szoft turbós benzin motorral (de végül nem azt vettem). 500eFt-tól fölfelé már vállalható példányok vannak.
Nekem egy utolsó szériás 2.0-ás szoftturbó benzines van. Full extra, automata, megy, mint a safhauzen, soha még egy rosszat nem pöffent (na jó, hátsó féklámpa 2x kiégett 2 év alatt). Ennyi.
A kertszomszédnak egy 1.9 dízele van. 280e km-rel vette neppertől, szervízben gépre dugva kiderült, hogy 430e van benne. Azóta beletett még 200,000-et (!), tehát most jár 630-nál. Ő még a motort nem bontotta meg. Kicsit itt-ott már rozsdásodik neki, igaz kinn tartja + melósautó + többször megtörte már.
Futóműve nagyon jó, amíg rendbe tartod, stabil, feszes.
Nekem a benzines azért eszik (város 10 körül, pálya 7-8), de hát 163 ló és automata.
5-600e-ért már csak f0s kapsz sajnos, nekem 1,2 millióba van, de végig szervízelt 120e km svájcból (szervíz által leigazolt). Ha ilyet szeretnél akkor szvsz az itthoni választék felső harmadát kell nézegetned - főleg dieseből, mert a Renault motor meglepően igásló, ennek kapcsán sokan ütik vágják és melós autónak használják sajnos.
Szerintem ilyen évjáratú autónál már nem a km-t kell nézni,hanem az állapotát,hogy egyben legyen!
1.8 városon kívül,110-130 között 7 liter,vegyesen 8-8,5 csak város 9-10 litert eszik nekem 8 év,és 140.000 megtett kilóméter alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!