Automataváltós autón milyen gyakran kell váltóolajat cserélni? Mennyi km-enként, illetve milyen típusú váltó olaj mehet bele?
Ahogy a motorolajat, a váltóolajat is lehet tesztelni.
Épp ma délután néztem az automata-váltó olaját, 105 ezernél is olyan, mintha új lenne..igaz, nem vontattam..
a hozzáadott gépkönyv pontosan leírja az összes teendőt, valamint a nívópácán rajtavan az ajánlott olaj fajta.
Húszegynéhány éve használok automata kocsikat, de még soha nem kellett olajat cserélnem.
Töltsd le az adott típus váltójának leírását.
"Épp ma délután néztem az automata-váltó olaját, 105 ezernél is olyan, mintha új lenne.."
Mitől változna meg? A konverter anyagából nagyon minimális kopik ki a használat során, más nincs ami el tudná színezni a váltóolajat. A motorolajjal ellentétben a váltóolaj semmilyen égéstermékkel és külső anyaggal nem érintkezik, nincs ami elszínezné...
Én azt szoktam mondani, hogy max 50 000km és olaj+szűrő csere.
"mert úgy érzem automata váltó érzékenyebb mint a sima váltó"
Érzékenyebb, illetve hiba esetén az autó hamarabb mozgásképtelen lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!