Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 50ccm-is motorral elkaptak...

X88 kérdése:

50ccm-is motorral elkaptak mutheten a rendorok masodjara jogsi nelkul. Szerintetek igaz lehet amit leirtam?

Figyelt kérdés
Se jogsim, se biztositas, ez az adasveteli sem volt nalam. Legelsonel mikor elkaptak 4honap tiltast kaptam! Egyik ismerosombeszelt a jarorokkel es mondtak h mivel kiskoru vagyok nem kaphatok se penzbirsagot se tiltast! Valaki valamit tudna mondani h mire szamitsak?! Valaszokat elore is koszonom!!!!!!!

2016. ápr. 17. 09:50
 1/10 anonim ***** válasza:
23%

Tiltást kaphatsz, a szüleid meg pénzbüntetést.

Attól függ hány éves vagy.

2016. ápr. 17. 09:57
 2/10 anonim ***** válasza:
45%

"Tiltást kaphatsz, a szüleid meg pénzbüntetést. "

Még csak nem is féligazság.

Tiltást ( már ha járművezetéstől eltiltást értünk ez alatt), valóban kaphat.

Azonban fiatalkorú is kaphat pénzbírságot bizonyos esetekben - viszont a szülei semmilyen esetben nem kaphatnak a gyermek által elkövetett szabálysértésért pénzbírságot.

"2012. évi II. törvény

a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről

18. Fiatalkorúakra és katonákra vonatkozó rendelkezések

26. § E törvény rendelkezéseit a fiatalkorúakra és a katonákra az e fejezetben foglalt eltérésekkel kell alkalmazni...

(3)Fiatalkorúval szemben pénzbírságot vagy helyszíni bírságot csak akkor lehet kiszabni, ha a fiatalkorú annak megfizetését vállalja."

[link]

2016. ápr. 17. 10:21
 3/10 A kérdező kommentje:
16vagyok, es pont most csinalom a jogsit...tudom hogy hulye voltam. De mar megtortent, a jogsitol is eltilthatnak?
2016. ápr. 17. 12:57
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

"De mar megtortent, a jogsitol is eltilthatnak?"

Igen. El is fognak.

A tanfolyamot ettől elvégezheted, le is vizsgázhatsz, csak a letiltás végéig jogsit nem fogsz kapni az okmányirodában.

2016. ápr. 17. 17:14
 5/10 anonim ***** válasza:
39%
El fognak tiltani.
2016. ápr. 17. 19:41
 6/10 A kérdező kommentje:

De nekem

Azt is mondta az aki a rendorsegen dolgozik h nem kapok tiltast. Most akkor ez hogy van?

2016. ápr. 17. 21:05
 7/10 anonim ***** válasza:
36%

Csak az a "büntetés" létezik, amiről határozatot kapsz!

Ezt az eltiltás dolgot egy kicsit túl misztifikálták, de még senki se tudott határozatot mutatni! Ha nincs engedélyed,nincs mitől eltiltani.

Természetesen az intézkedő rendőr eltilthat a vezetéstől, mi mást is tehetne, hiszen nem engedhet tovább engedély nélkül.

2016. ápr. 17. 22:58
 8/10 A kérdező kommentje:
Akkor ne feljel h abba kell hagynom a jogsit?:(
2016. ápr. 18. 18:54
 9/10 A kérdező kommentje:
Akkor megnyugodhatok ?? Es folytathatom a jogsit
2016. ápr. 20. 13:43
 10/10 A kérdező kommentje:
Most szombaton lesz 2hete h elkaptak ,.. Jojet meg a level vagy mar ne szamitsak ra?
2016. ápr. 20. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!