Milyen autót vegyek?
Attól hogy dízelen tanultál a benzinest is tudni kell használni.
Ha városban használnád akkor meg főeg kár lenne a dízel, szóval inkább eszerint kéne dönteni hogy hol elnne használva.
Akkor a dízelt kerüld. A városi használatat nem köszönné meg. Városba inkább egy 1-2 liter közti egyszerű szívóbenzint vennék a helyedben. Hamar meg fogod szokni.
Azt meg hogy pontosan milyen autó... gondold át hány személyre kell, milyen igénybevétel. Elég egy kis csapott hátú, vagy esetleg családi egyterű kell? Francia, német, japán stb?
Nem kell nagy egyterű, egyelőre még csak egy gyerek van. Elég egy kisebb csapott hátú is, de lehetőleg 5 ajtós legyen.
Köszönöm, hogy konkrét típusokat is írtatok!
Az évjárattal mi a helyzet? Persze tudom, hogy nem ez a lényeg, hanem hogy milyen állapotban van, meg hogy mennyit mentek vele, stb. De akkor is... az évjárathoz kapcsolódóan is tudtok adni egy-két tanácsot?
Én is azt tudom tanácsolni, hogy városba felesleges a dízel, sőt... Ott ha elromlik valami 300 ezernél kezdődik. pl. porlasztó, turbó, kettős tömegű lendkerék...stb A dízel nem szereti a városi környezetet, eltömitődik a részecskeszűrője, meg persze be sem melegedik rövid távon.
Városba benzinessel jobban jársz, azt is ugyan úgy kell vezetni. Egy 2005/2006-os Suzuki Swift-el szerintem nem járnál rosszul, az megvan kb. 1 millióból, és motorikusan is jó kocsi. Skoda Fabia, Skoda Octavia, Toyota Yaris, Honda Jazz, Volkswagen Polo szintén jó választás lehet. Lényeg hogy német vagy japán autót vegyél... :)
Évjárat... Én 2005 alattit nem vennék a helyedben. Én is most vettem autót, és ez alatt kár is nézegetni. Öreg 15-20 éves autókkal csak a baj van, de egy 10 éves autóval még hosszabb távon lehet nyugodtan tervezni, és nem azon aggódsz, hogy mikor kell szervizbe vinni. 1 millióért persze lehet kapni prémium márkákat is (BMW, mercédesz, stb), de nem javaslom, mert ennyiért csak széthajtott autókat fogsz kapni.
Köszönöm a válaszokat, tényleg sokat segítettek. :-)
Egy utolsó kérdésem van még. Zárójelben. Halkan.
A Fiat az nem német, nem is japán... mennyire megbízható?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!