Szerintetek benzin vagy dízel autót vegyek?
"kb 5 évesben gondolkodtam max 130ezer km-t futottat"
+
"Napi 30 km-re kéne az autó"
És azért kéresd le a komputer adatott ,és hogy nem-e törték.
No mindent össze számítva csakis benzinest, dízelnél most jönnek sorba a hibák, vagy már megvoltak, és akkor az megdrágítja. - mármint a sok alkatrész újra cserélése.
De erre csakis benzines, mivel ezzen a távon amit üzemanyagárban megspórolnál - ha spórolnál egyáltalán - min. dupláját költenéd rá, a "dízelségre".
Nos,
a válaszolók közül valaki számolt mostanában ilyesmit?
(felejtsük el, hogy dízelt drágább szervizelni, nem az, csak ha igénytelenül tartja az ember, de akkor a benzinest is)
Mai átlagár:
95ös benzin: 300 Ft/l
Dízel: 295 Ft/l
2 liter/100 km fogyasztáskülönbséggel számolva ezt, és a dízel 1 millióval drágább, akkor 160.000 km alatt térül meg fogyasztásban!
Szóval nagyon meg kell ezt gondolni, már rég nem azok az idők járnak amikor ökölszabály szerint olcsóbb a dízellel ingázni.
(nekem is dízelem van)
Napi 30 km, az évi 11 ezer km, azt szokták mondani 20 ezer km-nél éri meg dieselen gondolkodni, semmi képpen sem javaslom a dieselt. Ha még az egyéb utakat hozzá vesszük hogy kicsi kiruccanás stb, az is max 15 ezer lesz . Ha a 30 kilóméter munkába járás, két részletben azért meg végképp nem éri meg, láttam már olyat aki vett a diesel autója mellé egy benzinest, (megtehette), mert pont napi 30 km-re ment dolgozni.
Egyszerűen neked nem lenne gazdaságos a diesel, vagyis szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!