Melyik abroncsok a jobbak? A szimetrikusak vagy az aszimetrikusak? És miért? Nyári gumiról lenne szò.
Az enyémen aszimmetrikus van. (Nem egy nagy izomautó, H Astra, gyári 17"-os kerekekkel.) Meg vagyok vele elégedve, jól tapad. Ahogy előttem írták, elvileg a vízkiszorítása és kanyarban a tapadása jobb. De valószínűleg normál utcai vezetési stílus mellett olyan nagy különbséget nem lehetne észrevenni.
Ha árban ugyan annyi, én sz aszimmetrikusra szavaznék.
5-ös
Ezt csak szimmetrikusnál lehet. Meg annál is nem X-ben kéne, hanem a 4 gumit egymás mellé tenni: a legjobbnak tűnőt jobb előre rakni (ott kopik a legjobban), a legkopottabbat pedig bal hátra mert ott a legkisebb a terhelés. Bár végülis X-ben is így jön ki.
Jól van akkor. Akkor te vegyél szimmetrikusat. De ha a bal hátsót rakod jobb előre, akkor a forgásirány is megváltozik, hacsak nem cseréled meg a felnin. Szimmetrikusnál meg lehet gond nélkül, ott mindegy melyik a gumi külső és belső fele.
Nekem az autó gyári kezelési útmutatója is azt írja, hogy az elsőt a hátsóval cseréljem és oldalanként ne bántsam, gumitípustól függetlenül. Úgyhogy én meg úgy csinálom. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!