Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Felvillanó töltésjelző lámpa...

Felvillanó töltésjelző lámpa Ford Focus 1.6 Ti-vct. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Ford Focus 1.6 ti-vct 125 le (2012)

Sziasztok!

Adott a fent leírt típus. Teljesen szabályszerűtlenül bedobálja a töltésjlező lámpát. Van amikor csak néhány percig ég, van, hogy csak újraindítás után tűnik el. Amikor eltűnik magától a lámpa, nem veszem észre, hogy töltési gond lenne. Egyszer viszont trélerrel kellett elvinni, mert 30 percig égett a visszajelző lámpa és leállt az autó.

5x volt már szerelőnél, ebből 1x márkaszervízben. Nem találják a konkrét hibát. Nem tudják reprodukálni azt, ritkán dobja be az autó. Mondjuk 200km-enként egyszer.

Időközben vettem egy szivargyújtós töltésjelzőt, hátha látok valami. Tudom nem a legjobb megoldás, de kínomban, már saját magam próbálom diagnosztizálni a hibát. (nem értek hozzá amúgy sokat)

Hidegben 14,7-15,0 V töltés mutat. Melegebb időben visszaesik 13,4 V-ra és motorfék esetén felmegy 14,3V-ra. Azt tudom, hogy ebben a gyártású Focusban már "okos töltési rendszer" van, ami állítja a feszültséget.

Ami a legfurcsább, hogy tegnap a hibajelzés mellett is 14,7 V töltést írt, tehát olyan, mintha a töltés nem változott volna.

Leállított motornál amúgy 12,0 V töltöttséget ír, ami gondolom az akkumulátor kapacitása állóhelyzetben.

Elnézést, hogy ilyen hosszan írtam, de igyekszem információt adni.

jan. 24. 07:27
 1/8 A kérdező kommentje:

Annyi plusz infó még, hogy eddig ezt történt:

- akkumulátor csere

- kábelek és generátor átnézése, tisztítása

- szoftverfrissítés a márkaszervízben

jan. 24. 07:29
 2/8 anonim ***** válasza:
82%
Hány éves akku van benne? Mert az akku nyugalmi árama kicsit több szokott lenni, 14,6V körül, igaz ezt inkább ,műszerrel, és levett saruval kellene megmérni. Csak felmerült bennem, hogy nem-e az akkumulátor döglődik.
jan. 24. 07:34
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Upsz, kicsit megelőztél a válasszal :D
jan. 24. 07:34
 4/8 A kérdező kommentje:
1 hónapos akkumulátor, azzal kezdték, hogy cserélték.
jan. 24. 07:35
 5/8 A kérdező kommentje:

Márkaszervízben amúgy visszaadták az autót "nincs semmi baja" megállapítással. 2x szerelőnél volt amúgy a maradék 4 alkalommal.

Egyikük a végén generátort akart cserélni (megérzésre), másik pedig vezérlőelektronikát (megérzésre). Konkrétan nem tudták megállapítani a hibát.

Náluk se állt fent a hiba, mindketten azt mondták, hogy a generátor mérésre jónak tűnt, de nem tudták a hibát reprodukálni.

jan. 24. 07:42
 6/8 anonim ***** válasza:
A generátorban egy szénkefét azért cserélnék, mert lehet már kopott, és nem mindig érintkezik, meg a kommutátort nem ártana felcsiszolni. Vagy becserélteted egy felújítottra.
jan. 24. 08:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Mi egyszer azt csesztük el, hogy berlinben egy 528-as BMW-t bikáztunk meg, és az akkora áramot vett fel, hogy majdnem befulladt a ford. Igaz még MK1, de ezután ugyanezt a jelenséget hozta.

Később hibás földelés miatt (a fesszab rögzítőfüle korrodálódott és volt hajszálrapedés) cseréltem generátort, bontóban kaptam egy 30 ezret futott totálra tört fordból, ezzel a cserével meg is szűnt a jelenség.

jan. 24. 08:54
 8/8 anonim ***** válasza:

Talán végig kellene menni minden vezetéken és megmozgatni , meghúzni vagy a testet levenni át dörzsölni, csiszolni és vissza erősíteni.

Generátort levenni és azt is átnézni , tulajdonképp fel kell újitani, még ha úgy nézki mintha jó lenne.

Önindító csatlakozást is levenni, majd vissza rakni.

Ahol csak találsz vezetéket mindet széthúzni és vissza dugni.

NAgyon aprólékos sziszifuszi munka de meglesz az előbb utóbb.

jan. 24. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!