Szabályszerűtlenül felvillanó töltésjelző lámpa. Mi lehet az oka? Ford Focus
Ford Focus 1.6 ti-vct 125 le (2012)
Sziasztok!
Adott a fent leírt típus. Teljesen szabályszerűtlenül bedobálja a töltésjlező lámpát. Van amikor csak néhány percig ég, van, hogy csak újraindítás után tűnik el. Amikor eltűnik magától a lámpa, nem veszem észre, hogy töltési gond lenne. Egyszer viszont nem tűnt el 30 percig, úgy mentem vele, akkor lemerült az akkumulátor, tehát a lámpa felvillanásával egyúttal töltési gond is van, ez biztos.
3x volt szerelőnél az autó. Egyelőre akkumulátor csere, kábelek tisztítása, generátor tisztítása történt. Sajnos szerelőnél nem produkálja a hibát soha, a generátor mérés alapján jó, de ahogy írtam a szerelőnél soha nem ég a visszajelző lámpa. A hibaüzenet nem egyértelmű.
2 szerelő 2 különböző véleményen van: egyik generátort cserélne, másik vezérlőelektronikát (ECU)
Találkozott valaki hasonlóval? Köszi!
Sajnos a szerelő nem tudom pontosan mit csinált. Ő azt mondta szerinte a generátor jó állapotban van. Sajnos csak az ő szavait ismerem. Nem voltam ott, amikor kivette és átnézte.
Most megnéztem 2018as generátor van benne. Szerintem volt már cserélve. Én 2020-ban vettem ezért a teljes előéletét nem ismerem.
"Egy töltésjelző lámpa nem gyullad fel minden szarság miatt."
A Fordoknak ú.n. "intelligens" töltése van. Az ECU impulzuskóddal kommunikál a generátorral. Ha ezzel valami gond van, kigyullad a töltéshiba jelző lámpa. De a töltés 3,9V-tal folytatódik.
Érdemes lenne menet közben folyamatosan mérni a feszültséget. Ha csak ennyire esik vissza, akkor ez a gond. Bár ezt többnyire a feszültségszabályozó elektronikájának a hibája okozza, de előfordulhat ECU oldalon is gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!