Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szabályszerűtlenül felvillanó...

Szabályszerűtlenül felvillanó töltésjelző lámpa. Mi lehet az oka? Ford Focus

Figyelt kérdés

Ford Focus 1.6 ti-vct 125 le (2012)

Sziasztok!

Adott a fent leírt típus. Teljesen szabályszerűtlenül bedobálja a töltésjlező lámpát. Van amikor csak néhány percig ég, van, hogy csak újraindítás után tűnik el. Amikor eltűnik magától a lámpa, nem veszem észre, hogy töltési gond lenne. Egyszer viszont nem tűnt el 30 percig, úgy mentem vele, akkor lemerült az akkumulátor, tehát a lámpa felvillanásával egyúttal töltési gond is van, ez biztos.

3x volt szerelőnél az autó. Egyelőre akkumulátor csere, kábelek tisztítása, generátor tisztítása történt. Sajnos szerelőnél nem produkálja a hibát soha, a generátor mérés alapján jó, de ahogy írtam a szerelőnél soha nem ég a visszajelző lámpa. A hibaüzenet nem egyértelmű.

2 szerelő 2 különböző véleményen van: egyik generátort cserélne, másik vezérlőelektronikát (ECU)

Találkozott valaki hasonlóval? Köszi!

jan. 3. 11:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A keféket is kivettétek, csúszópályát is megnéztétek? Milyen állapotú? Én egy generátor felújtással kezdeném.
jan. 3. 11:27
 2/13 Szolovjov ***** válasza:
Nekem is ezt csinálta a Passat amikor elkopott a szénkefe.
jan. 3. 11:31
 3/13 A kérdező kommentje:

Sajnos a szerelő nem tudom pontosan mit csinált. Ő azt mondta szerinte a generátor jó állapotban van. Sajnos csak az ő szavait ismerem. Nem voltam ott, amikor kivette és átnézte.

Most megnéztem 2018as generátor van benne. Szerintem volt már cserélve. Én 2020-ban vettem ezért a teljes előéletét nem ismerem.

jan. 3. 15:14
 4/13 anonim ***** válasza:
ECU csere egy töltésjelző lámpa miatt? Atya világ. Ezt mégis milyen következtetés alapján? Vizsgáltasd be a generátort, vagy vegyél egy cseredarabot. Egy töltésjelző lámpa nem gyullad fel minden szarság miatt. Ha pedig van konkrét hibakód, akkor írd ide le nekünk.
jan. 4. 17:02
 5/13 krwkco ***** válasza:

"Egy töltésjelző lámpa nem gyullad fel minden szarság miatt."

A Fordoknak ú.n. "intelligens" töltése van. Az ECU impulzuskóddal kommunikál a generátorral. Ha ezzel valami gond van, kigyullad a töltéshiba jelző lámpa. De a töltés 3,9V-tal folytatódik.

Érdemes lenne menet közben folyamatosan mérni a feszültséget. Ha csak ennyire esik vissza, akkor ez a gond. Bár ezt többnyire a feszültségszabályozó elektronikájának a hibája okozza, de előfordulhat ECU oldalon is gond.

jan. 4. 17:22
 6/13 anonim ***** válasza:
Igen, mint ahogy megannyi autónál is van intelligens töltés, ha erre villan a lámpa az teljesen oké, de ez nem a minden szarság kategória. Ez miatt nem kell motorvezérlőt cserélni.
jan. 4. 22:45
 7/13 A kérdező kommentje:

Héten elviszem szakszervizbe egy diagnosztikára, hátha ott pontosabban megállítják a hibát.

ECU cserén nekem is fennakadt a szemem, amikor meghallottam. Elég drasztikus megoldás anyagilag is.

Ennek ellenére fél analfabéta vagyok a témában. Hibakódot megpróbálom kideríteni.

Generátort, kábelezést esélyesebbnek érzem.

jan. 5. 20:45
 8/13 krwkco ***** válasza:
Megírod majd, hogy mi lett a vége? És mennyibe fájt?
jan. 5. 20:50
 9/13 A kérdező kommentje:
Igen mindenképpen
jan. 5. 20:58
 10/13 A kérdező kommentje:

Azaz egy zavaró van a történetben, hogy nem gondolom ügyetlen lenne a szerelő, aki az ECU cserét javasolta. Pozitív vélemények voltak róla autóvillamossági problémák esetén.

Ha ő javasolt volna egy generátor cserét, akkor pillanatig nem gondolkodom rajta.

Természetesen jobban utána kellett volna kérdeznem mi alapján gondolja ezt, de akkumulátort cserélt. Kábeleket megtisztította. Generátort megtisztította és átnézte. Jónak látja (persze nála soha nem produkálta a hibát az autó).

Gondolom ez lenne az utolsó és legfájdalmasabb lépés, de mivel a többi lehetőséget kizárta így maradt ez.

jan. 5. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!