Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kimenjek külföldre autóért...

Debremart kérdése:

Kimenjek külföldre autóért vagy hozassak be valakivel?

Figyelt kérdés
2010-estől felfele E osztályú Mercit szeretnék venni, viszont itthon 90%-ban tesók árulják, az ügyfélkapun lekérdezve 500 tulaj és a km tekergetés csak úgy cikázik. Májusban szeretném majd megvenni 7300 euró lesz rá a keret, azaz 3 millió Ft. (Ebbe az összegbe nincs beleszámolva a papírozás) A terv az, az lenne, hogy kimennék németbe repülővel, és az autóval jönnék haza. Viszont nem tudom, hogyan működik a kinti papírozás, stb. Inkább bízzak meg valakit aki behozná, vagy annyira nem bonyolult a papírozás?

jan. 24. 02:21
 1/10 anonim ***** válasza:
73%
Mindkét megoldás azon múlik, hogy szerencséd lesz e. Véletlenre nem bíznék autóvásárlást.
jan. 24. 05:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Először is ennyiből, ami e mercit kapsz, azzal lesz bajod. Ennyiből kapsz már olyan autót, amivel évekig nem lesz bajod, de nem prémiumot.

A másik, hogy kint se jó minden autó. Ott is simán lehet, hogy 4-5-öt meg kell nézned az ország különböző részein mire megtalálod az igazit. Szerintem jobban jársz, ha felkérsz valakit.

jan. 24. 06:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Előttem válaszoló jól írja! Ennyiért el kell felejteni a típust, max régebbit kapsz. Egy szép w211 még mindig jó lehet
jan. 24. 06:55
 4/10 kutyafule4 ***** válasza:
19%
Kicsymmel németbe.
jan. 24. 09:18
 5/10 anonim ***** válasza:
86%
Én a helyedben beballagnék egy autókereskedésbe (ha már írtad: olyanba, ahol nem "tesók" vannak), ahol Merciket is árulnak. Szétnéznék. Ha nem találnék olyat, amilyet szeretnék, akkor beszélgetnék velük, hogy ilyen igényeim vannak, ennyit tudok rászánni. Ha irreális az igényed, akkor azt ők is mondani fogják. Ha viszont reális, akkor ők megkeresik, behozzák neked. Nyilván látatlanban ne kötelezd el magadat, hogy mindenképpen megveszed. Ha behozták, akkor átnézeted szakemberrel és ha minden passzol, akkor megveszed. Én így csinálnám a helyedben. Nyilván az autókereskedés ráteszi a hasznát, de nem neked kell egy idegen országban (ami ötször akkora, mint Mo.), autó nélkül keresgélni, hogy talán az pont jó lesz, amihez fél napot vonatoztál-buszoztál a szállásodtól. Vagy mégsem, és kereshetsz tovább, fizeted a szállást, utazol a következő címre, meg a következőre, meg a következőre stb. Aztán két hét után már minden jó lesz, csak ne kelljen tovább költened ott a pénzedet.
jan. 24. 10:25
 6/10 A kérdező kommentje:
Igazatok van! Köszi a hasznos válaszotokat! A kérdés, hogy milyen árban érdemes akkor ezeket a Merciket megvenni? Mert nézem a piacot, igazából 2.200.000Ft-tól kezdődnek nagyjából, egészen 4 millióig. Ezért is lőttem be nagyjából a 3 milliót. De akkor külföldöt mellőzöm.
jan. 24. 12:18
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

15 éves mercit ne vegyél. Ha van annyi pénzed, hogy vegyél újat, esetleg egy pár éves megkímélt példát, akkor vedd. Amúgy meg csak szívás lesz vele.

Ne érts félre: másik idősebb autóval is szívás van, de egy prémiumban több minden van, ami elromolhat. Ha elromlik drágább, mert prémium. És ha ez a keret abból kapsz jó állapotú nem prémiumot.

jan. 24. 12:52
 8/10 anonim ***** válasza:

Semmi esetre sem mennék ki, ott sincs kolbászból a kerítés és körülményes is lenne...

5-ös válasza korrekt.

Legalább nem 1 milláért akarsz bontószökevényt venni, de ez már tényleg prémium kategória szóval a szervíz elgondolkodtató.

jan. 25. 02:07
 9/10 anonim ***** válasza:
Egy jó W211 Mercedes 5 millió körül van kint is.
jan. 25. 04:28
 10/10 A kérdező kommentje:

7/9: Tudom, hogy annyival drágább, volt már régebben 2 db e46-os bmw-m, volt egy audi a6-osom, igazából nem sokkal voltak zsebbe nyúlósak, mint a Francia Megane-om. Arra 1 év alatt 1 milliót locsoltam és utánna is csak egy megane-ba ültem. Vettem nem rég egy H astrát. 1.7 dth (isuzu motoros). Alig pár hónapja használom és ott tartok, hogy 300 ezret kell ráköltenem. Turbó hibás lett. Pedig direkt azért vettem, hogy tudjak összeszedni egy kicsit drágább autóra, ne mindig csak 500 ezer meg másfélmillió között mozogjak.

8/9: Két hónapig dolgoztam Hamburgba, azért van egy kis különbség az ottani és az itthoni autók között. Azért a Németek más színvonalon élnek mint mi magyarok. Amikor hó végén a nyugdíjasnak már szinte folyt ki a sok cucc amennyit vásárolt mögöttünk a sorban. De nyílván benne van az is, hogy a Németek használják az autót de nem szervízelik, mert tönkre megy és van pénzük lecserélni.

Nem tudom már mi lenne a jó igazából.

Tudtok akkor mondani olyan középkategóriás autót ami hasonlóan néz ki, és kényelemben is ugyanott van kb?

jan. 25. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!