Mi történik akkor, ha valakivel peres ügyem van/lenne, és ő lelécel külföldre?
" ellene fognak ítélni"
Attól még hogy nem jelenik és nem tesz vallomás egyáltalán nem biztos hogy ellene ítélnek.
Amikor elváltunk, az ingatlant a telekkel én kaptam. A teleknek egy kb. zsebkendőnyi része másik helyrajzi számon van - de fizikailag is hozzá tartozik (így vettük) -, ezt a darabkát szeretném a nevemre íratni. Anélkül nem tudom eladni a házat/telket. Nekem fogják ítélni, ez nem vitás - max. fizetnem kell érte -, és a kérdés nem ez volt.
(Igen, én is hibáztam, amikor váláskor nem néztem utána a helyrajzi adatoknak)
És most azért, hogy tovább köcsögösködjön velem, elhúzott külföldre. Simán írhatna pl. egy ajándékozási szerződést, vagy adásvételit, de nem...
"Nekem fogják ítélni, ez nem vitás "
Miért ítélnének neked egy teljesen független ingatlant? Kisajátítani csak az állam és az önkormányzat jogosult bizony feltételek mellett. Emiatt teljesen felesleges perre menned, megspóroltam neked 300 000 ft per és ügyvédi költséget.
#6, te nem tudsz olvasni? Az ingatlan az enyém a telekkel. A teleknek az egyik csücske egy másik helyrajzi számon van, ami véletlenül/tévedésből váláskor nem került a nevemre. Az egyik mondjuk 217/A, a másik 217/B. Maradt közös tulajdonban. Egy kb. 2000 m2-es telek 20 m2-es darabkája. Fizikailag is egybe tartozik, csak az én telkemen keresztül megközelíthető. Kb. 25 évvel ezelőtt ilyen idiótán darabolták fel, de csak papíron. Már mi is így vettük, így van leírva az adásvételibe, hogy 2 helyrajzi szám, de fizikailag egybe tartozik.
Milyen teljesen független ingatlanról beszélsz te? Ennek a gazos sz*rnak az összértéke nincs 50 ezer, de amíg nincs a nevemen, nem tudom eladni a házat és a telket. (Mert a telek egyik darabja közös tulajdonban maradt)
SzoRgalmi út? Nem véletlenül szoLgalmi? Minden kéne neki szoRgalmi út, amikor nem akar az én telkemen keresztül sehová se menni :-D
Látszik, hogy érteni nem értesz hozzá, csak kötözködni jöttél.
"Ennek a gazos sz*rnak az összértéke nincs 50 ezer, de amíg nincs a nevemen, nem tudom eladni a házat és a telket. (Mert a telek egyik darabja közös tulajdonban maradt)"
Pont ez a lényeg hogy nincs a neveden és nem is lesz ha nem egyezik bele a csávó aki külföldön van. Mégis mit képzelsz magadról hogy csak úgy odaadja a bíróság, jogilag ez hol lenne rendben? Vagy megbeszéled vele vagy az életben nem adod el a házat a beleegyezése nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!