Lagunából miért van annyira kevés 1.6 benzines?
A II-es Laguna érdekel, abból is a ránc felvarrott.
A 2 literes benzinest nagynak találom, az 1.6 pont megfelelne.
De, az interneten alig lehet felelni 1.6-os Lagunát, illetve kereskedésben sem láttam még.
Az összes dízeles.
A 2 literes benzines sem annyira gyakori, az 1.6 meg pláne.
Alapjában véve ,szerintem jók a dízelek, de 8-9 éves autóknál meg sok kockázatot rejtenek.
Meg, napi 40 kilométerre, szerintem felesleges is.
Csak újat vagy 50 ezer - 80 ezer kilométert futott dízelt szabad venni.
Erre az autóra azért esett a választásom, mert a családban van Renault (szintén benzines) és nincs vele semmi gond, falja a kilométereket, fogyasztásban is hozza a gyári adatokat.
Szerintem, azt a karosszériát azért eltudja húzni.Az 1.6-os motor 16 szelepes, 114 lóerős.
A régebbi Passatoknál volt baj, hogy az 1.6-os 102 lóerős motor nem bírta a karosszériát, lomha volt vele az autó és egy ekkora motorhoz képest magas volt a fogyasztása.
1300 kg, nem olyan nagy az a kaszni, akkora mint a Scenic.
Az 1.6 16V motor tényleg jó, nekem most épp 3 db ilyen Renault van az udvaromban. :)
Lehet, hogy pont azért van kevés eladó, mert jó az a motor.
Egyébként van néhány a HAHU-n:
A hasznaltauto.hu-n böngésztem.
Ott van egy, de az meg kombi.
"A régebbi Passatoknál volt baj, hogy az 1.6-os 102 lóerős motor nem bírta a karosszériát, lomha volt vele az autó és egy ekkora motorhoz képest magas volt a fogyasztása."
Na pont ezaz, a Laguna is akkora mint a Passat, kb ugyanolyan lomha az 1.6-os Laguna is, persze hogy nem nagyon vette senki.
Neuem Diesel van (2005-ös), 1.9 dCi, nagyon jól eltalált motor. Egyetértek veled, valószínűleg azért van annyira kevés benzines, mert jobban sikerült belőle a Diesel. Egy ilyen nagy autót általában hosszabb utakra használnak, ahol jobb a Diesel.
A "kombi" valtozatot a gyár is "GrandTour"-nak hívja, azaz a nevében is benne van, hogy nagy utazásokra való. Szerintem is, arra tökéletes, igazi utazós autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!