Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Chevrolet Lacetti-t (1.4...

Chevrolet Lacetti-t (1.4 benzines,5 ajtós) ha választok 2. autónak, nagyon megszívhatom?

Figyelt kérdés

A magas fogyasztásról hallottam, olvastam aggasztó híreket, hogy városban akár 9-10 litert is fogyaszthat.

Meg láttam egy totalcar-os tesztet a youtube-on és ott a

tesztelő kolléga (Bazsó) azt nyilatkozta, hogy az 1400-as

idézem, "iszonyú lomha", de én meg merészelném kérdezni, hogy egy 95 lóerős autó, hogyan lehet lomha, lehet, hogy nehéz a kasztni? Nekem fontos lenne, hogy gázadásra dinamikusan "válaszoljon", meg, hogy érezzem, hogy van benne anyag, hogy megmozdul velem az autó. Ez a Lacetti mennyire számít hagyományos értelemben vett modern autónak? (2004-ben mutatták be). A formája nekem kifejezetten tetszik, de az már nem, hogy állítólag elég sokat fogyaszt, pedig főleg városi autózás lenne, meg rövid távú országúti fuvarok. De ezt még "elnézném" neki, csak lehessen vele megjelenni, legyen dinamikus, megbízható és biztonságos is, na meg a jelenleginél (1000-es esztergomi) nagyobb vagy jóval nagyobb presztízse...

#Lacetti #megszívás
2016. márc. 16. 09:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Ahogy elnézem van itt egy kis képzavar!Vagyis nem is kicsi!1.4-es Lacetti meg a presztízs......hogy a többit ne is említsem!Egy szó mint száz,ha jót akarsz magadnak messzire elkerülöd a típust!Mondjuk én egyáltalán a márkával is ezt tenném!
2016. márc. 16. 10:41
 2/7 anonim ***** válasza:
Ne aggódjál, autós újságírónak minden lomha ami 200 lóerő alatt van. A Lacetti nem mondható modern autónak, használni éppen lehet, de ha mást is lehet választani akkor nem erőltetném a Lacettit.
2016. márc. 16. 12:38
 3/7 anonim ***** válasza:

1.4-es szívó benzin motor 1 tonna fölötti tömeg. Ez nem fogja neked felszaggatni az aszfaltot.

Presztizse kb annyi van, mint az "esztergominak". El lehet vele járni. Pont.

2016. márc. 16. 13:41
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönet mkinek! Akkor valami jobb, korszerűbb kell. Egy kis off: 1.2-es 75 lovas "D" generációs Corsa esetleg? Az talán nem is eszik olyan sokat, meg megy is (valamennyire). AZ azért egy designos, modern kis autó, nem? Német autó lévén

meg még presztízse is van. Vagy egy Hyundai I20, sok jót hallottam afelől is...

2016. márc. 16. 17:02
 5/7 anonim ***** válasza:

Neked ez a presztízs a hepped vagy mi?Mert elég nehéz értelmezni ezt a szót egy mondaton belül az általad említett alsókategóriás 1 liternél éppen hogy nagyobb motorral remdelkező szappantartóknál!

Meg most komolyan ezektől várod,hogy menjenek ha odalépsz neki?!Ezt a "van benne anyag" dumát meg hagyjuk is!De hogy ne csak off legyen,a corsaval jol jarhatsz!Bár ha tovabbra is a fent felsoroltak a legfőbb szempontok akkor csalódni fogsz benne!De nem csak abban,hanem az összes kisköbcentis szívo benzines pötsköszörű kisautóban!

2016. márc. 16. 17:18
 6/7 anonim ***** válasza:

Mi értesz az alatt, hogy modern?

Egy 12 éves H Astrában is már ha magrendelték hozzá volt adaptív kanyarkövető xenon fényszóró, elektronikus lengéscsillapítás vezérlés, guminyomásellenőrző rendszer, ülésfűtés és az összes három betűs vezetést támogató redszer.

A motorok is gyakorlatilag már ugyan azok voltak mint a maiak. Kinézetre se olyanak voltak már mint egy Zsiguli.

Tehát ilyen 10-15 évesnél fiatalabb autókra már szerintem rá lehet mondani, hogy modern.

1.2-1.4-es, 70-90 lóerős szívó benzin motorok neked nem fognak hátbavágni, még ha lepadlózod is őket. Nem azért mert rosszak, vagy nem elég modernek, egyszerűen nem erre valók.

Ha az kell hogy kifejezetten dinamikus legyen, ahhoz egy tubró benzines, vagy egy nyomatékos CR-dízel, vagy egy nagy köbcentis szívóbenzin kell, alsó hangon 100-120 vagy több lóerővel. Az sem lesz egy versenygép, de legalább megyeget.

A D Corsával szerintem se jársz rosszul. De akár a Hyundai se rossz választás. Inkább ezek, mint a Lacetti.

2016. márc. 17. 15:07
 7/7 anonim válasza:

A Lacettiből az 1.6ost érdemes venni. Dinamikus és kevesebbet fogyaszt. Az 1.4eshez képset 1-2 literrel is.

Az 1.4 9-10 literjéhez, ez autópályán 6,7-7,5 litert fogyaszt. Városba 7,2-7,5 litert.

2016. márc. 18. 06:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!