Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A kerékbilincs nem suttyóság?...

A kerékbilincs nem suttyóság? Mi van ha vészhelyzetben blokkolják az autót?

Figyelt kérdés

Nem azt vitatom hogy jogos-e a büntetés egy tilosban parkolás esetén, de néha az autókat vészhelyzetben is használják, ha épp valakivel kórházba kell menni pl. (ugye amikor a mentő 3 óra alatt tud kiérni nem biztos hogy meg lehet várni)

Ilynkor akár élet is múlhat rajta, ráadásul olyané aki nem tehet arról hogy xy hol parkol.

2016. márc. 13. 23:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
70%

Apa, ha ezzel akarod magyarázni a tilosban parkolást, akkor nem kéne rögtön járó motorral parkolnod minden éjjel?

Gondolom, otthon a lakásban minden szobában van defribrillátor, közvetlen a poroltók mellett.

És feltételezem, a nyílt utcán csakis munkavédelmi sisakban sétálsz, hiszen bármikor a fejedre eshet valami - és ha netán autót vezetsz, azt csakis bukósisakban teszed, biztos, ami biztos.

2016. márc. 14. 11:18
 12/19 A kérdező kommentje:

Ember nem érted vagy csak rossz indulatú vagy? A tilosban parkolást senki sem magyarázza, valami komoly problémáid vannak a nyelvvel. Büntessék sz...rrá aki tilosban parkol felöelem, én sosem szoktam. Még az is zavar ha valaki fordítva parkol mert errefelé az is szabályellenes. Engem egyszer büntettek németeknél 10 euróra mert azt hittem a szombat nem munkanap és nem vettem jegyet, mert csak munkanapon kell.

Arról meg ne is beszéljünk, hogy BP-en akkor is kaphatsz csomagot vagy bilincset, ha rossz automatából veszel, mert nincs egyértelmüen definiálva a határoknál hogy melyik automatából vegyél. Nem biztos hogy mind tahó aki bilincset kap.

2016. márc. 14. 11:55
 13/19 anonim ***** válasza:
76%

Mit rugózol ezen? A kérdésedben az volt a kifogás a kerékbilincs ellen, hogy néha kórházba akarsz vinni valakit. Ez nettó baromság, ennyi erővel ugye ott van a defibrillátor minden szobában a tűzoltókészülék mellett, stb. stb., nem akarom ismételni magamat.

Sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy a te tilosban parkoló autód blokkolja valakinek az útját, de te ezt leszarod. Akkor mi miért ne szarjuk le a te problémáidat?

Mielőtt tilosba parkolsz, már pontosan tudod, milyen következményekkel járhat. Innentől a te döntésed, hogy vállalod-e a kockázatot. Ha buksz, akkor így jártál. Saját hibád, tök felesleges azon pattogni, hogy milyen suttyóság.

2016. márc. 14. 12:18
 14/19 anonim ***** válasza:
48%
Jólvan kisköcsög abbahagyhatod a pattogást, látszik hogy nincs autód, és fingod nincs az egészről, csak jól esik a tahó lelkednek ha mást megszívatnak.
2016. márc. 14. 13:34
 15/19 A kérdező kommentje:

Te ritka hülye vagy ember. Egyszerüen nem jut el az agyadig ami le van írva, csak fújod a saját besavanyodott baromságod. Az elöbb ezt próbáltam szépen megfogalmazni. Nem kell válaszolni, mert úgy sem fog menni, meg a fajtádat csak ignorálni lehet. Csak azért írom, hogy talán a gondolkodás csíráját kelti benned:

Hol írtam hogy én tilosban akarok parkolni?

Hol írtam hogy nem kellene büntetni ha valaki tilosban parkol, vagy hogy az rendben van ha valaki tilosban parkol?

Egyébként sajnálom hogy nincs pénzed autóra, de azért nem kell az autósokat utálni és egyböl illegális tilosbanparkolónak tekinteni.

2016. márc. 14. 14:25
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Kár erről vitázni.

Van ilyen, törvényes, csinálják.

Aztán valaki szerint suttyóság a másik szerint meg nem.

2016. márc. 14. 14:31
 17/19 anonim ***** válasza:
53%
Kár pampogni. Vannak előírások és szabályok, amiket be kell tartani. Vannak olyan birkák akik ott teszik le az autót ahol éppen kedvük van. Az ő esetükben a legjobb megoldás a kerékbilincs. Nem tud kivel veszekedni, nincs kit lefizetni, csak várni, várni, várni. :D
2016. márc. 14. 17:52
 18/19 A kérdező kommentje:
17: Ahol élek, kerékbilincs nélkül sem rosszabb a helyzet, sőt kimondottan jobb. 1-2 majom előfordul aki a rokkant helyen parkol, de nem ez a jellemző. Autót csak akkor viszik el, ha be/kijárást vagy tűzcsaphoz való hozzáférést akadályozna.
2016. márc. 14. 21:21
 19/19 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

Én egyszer kaptam eddig kerékbilincset a nagyvárad téren, ott konkrétan szabálytalanul beálltam egy parkolóhelyre a forgalommal szemben. Igazából senkit nem zavartam, csak ugye a kressz szerint menetiránnyal szemben parkoltam.

Ezt nem is vitatom, oké jogos.

Viszont a fickó egy 10-esért zsebbe vette le a bilincset, innentől kezdve hol az elrettentés?

Nekem "megérte" mert azonnal tudtam menni, meg papíron azt hiszem 15 lett volna a bírság, de ha ez egy újabb felület arra, hogy visszaéljenek vele az erre kiképzett "szakemberek" az egésznek semmi értelme.

Meg ahogy észrevettem ez olyan mint a traffipaxozásnál az éppen a 40-es táblánál mérés, nah ezek is többnyire ott bilincselnek ahol pénzmag várható.

2016. márc. 15. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!