Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Audi a4 1.8t Quattro vagy...

Audi a4 1.8t Quattro vagy 1.9tdi (quattro?! )

Figyelt kérdés

Sziasztok :)

A kérdésem a következő, hogy melyik éri meg jobban? Miért ? és ha van személyes tapasztalatotok akkor kérlek osszátok meg velem. Nekem a szívem a benzinsen felé húz de mindenféle fogyasztásokat látok a 7-8.5 szerintem nem lenne vészes, de a 12 engem nagyon eltántorított tőle. Az évjárat pedig 97-2001 lenne . Tudom nem mai darabok és ilyen áron jobbat is kap az ember de..ez ilyen nagy álom számomra és nem szeretnék annyira mellé nyúlni. Bár mindenki eddig azt írta itt ,hogy ezek nem jó autók. Válaszaitokat előre is köszönöm :) Szépnapot!

2016. márc. 8. 14:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Pont pár napja voltam a saját a4 quattrommal tanyán, sáros úton, hát szerintem nem sok értelme van normál használatra, mert olyan az autó kialakítása, hogy már a legkisebb bukkanón is leér az eleje, pedig normál futóműves, nem az alacsony.

Szóval nem akkora élvezet a quattro, annyi, hogy hóban néha lehet vele jókat autózni.

Az 1.8t, 1.9 tdi nél nincs sok értelme, csak az erősebb motoroknál jön ki az előnye, 200 lóerő fölött inkább.

Mondjuk az tetszett amikor megálltam a traktornyomos felniközépig érő sárban, kikapcsoltam az esp-t, és szépen elindult az autó, igaz kapart végig, de egy sima elsőkerekes onnan már nem jött volna ki, de kb 1 évben 1% ha kihasználod, meg én biztos nem mentem volna be oda ha nem bízok a quattroban, hogy ki tud hozni, meg inkább a kasztnit féltem, hogy megkarcolom, leér az eleje valahova, stb.

2016. márc. 9. 16:28
 12/18 anonim ***** válasza:

11-es

Mondjuk nem tudom ki mondta, hogy az A4-es terepre való...

2016. márc. 9. 17:54
 13/18 anonim ***** válasza:
más értelme nem lenne, hogy quattrot akar a kérdező, vagy annyira bejön neki a technika.
2016. márc. 9. 18:32
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, először is.:)

Őszinte leszek a 1.8T Quattrora azért fáj a fogam mert sokan írják ,hogy dinamikus és kényelmes, persze ezek szerint csúnya tankolási költségekkel jár.

Amire nekem kellene és akkor itt dől e melyik éri meg számomra. Mivel nem budapesti vagyok néha feljárkálni ez olyan heti 2-4alkalom 50 km-lakok Pesttől ha ez számít. Gondolom sokat mert lehet a TDi jobb választás lenne. Tehát oda vissza út helyből 100km + ha elmegyek valamerre összességében alkalmanként 100-130km ( kár több is) lehet.

Ezek függvényében akkor a Tdi lenne a jó választás vagy még így is megérné a benzines?

2016. márc. 9. 19:10
 15/18 anonim ***** válasza:
Ennyi mászkáláshoz inkább benzinest javasolnék. Azt viszont nem vágom, hogy ehhez miért kell Quattro?
2016. márc. 14. 12:37
 16/18 anonim ***** válasza:
Most nehogy ott kössünk ki, hogy akkor csak parasztvakítás a quattro. Sőt, még a hagyányosan, sokat dícsért alapból hátsókerekes BMW-k és Mercik majdnem felét 4x4-el adják el. Ha vezetsz egy ugyanolyan erős és típusú Audit elsőkerekes, majd egy másikat quattro verzióban, hát ég és a föld lesz a különbség a quattro javára.
2016. márc. 14. 21:12
 17/18 anonim ***** válasza:

Igen, ha gyorsulni akarsz, nagyon jó, télen jeges úton is nagyon jó.

A BMW X-drive már hátsó kerékkel is megoldja jeges úton, mint amit a quattro, szóval marad a gyorsulás. 1.9 TDI nem fog gyorsulni, az 1.8T minimum kell hozzá, hogy az élmény meglegyen, de egy 1.8T quattro nélkül sem tud többet, az még azért nem az a LE, amivel képtelenség lenne kaparás nélkül elindulni.

2016. márc. 14. 23:10
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mégegyszer.. tehát ezen a távon nem lenne annyira rossz a 1.8T Q?:) ..Mert ígyis felé húzott a szívem ..hát még ezek után :D Akkor a heti pár alkalomra megfelene ez a benzines.. ez az amit nemtudok eldönteni mert sokan azt írják a dízel jobb napi 100-150kmre..
2016. márc. 15. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!