Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Audi a4 1.8t Quattro vagy...

Audi a4 1.8t Quattro vagy 1.9tdi (quattro?! )

Figyelt kérdés

Sziasztok :)

A kérdésem a következő, hogy melyik éri meg jobban? Miért ? és ha van személyes tapasztalatotok akkor kérlek osszátok meg velem. Nekem a szívem a benzinsen felé húz de mindenféle fogyasztásokat látok a 7-8.5 szerintem nem lenne vészes, de a 12 engem nagyon eltántorított tőle. Az évjárat pedig 97-2001 lenne . Tudom nem mai darabok és ilyen áron jobbat is kap az ember de..ez ilyen nagy álom számomra és nem szeretnék annyira mellé nyúlni. Bár mindenki eddig azt írta itt ,hogy ezek nem jó autók. Válaszaitokat előre is köszönöm :) Szépnapot!

2016. márc. 8. 14:45
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Nehéz kérdés, én alapból dízelpárti vagyok, de a benzineseket is szeretem.

1.9 TDI: alacsony fogyasztás, jól mennek, könnyen lehet tuningolni, fenntartás sem drága, mert rengeteg az olcsó alkatrész. Hátrányok: általában rengeteg kilóméteresek, motor tiszta kopott, mindnek van valami kisebb baja (füstöl, turbó kifúj, stb), a tulajok általában le**arják, mert úgyis megy meg jóvanazúgy.

1.8 turbó: erős, pörgős, sportos karakterű motor, ahhoz képest, hogy 150 lovas benzines, nem is eszik olyan sokat (9-10 liter). Rengeteg chip van hozzá, könnyű 180-190 lóra húzni. Hátrány: sportossága miatt soknak a lelke ki van hajtva, a turbó nem bír sokat ha nyomják neki, és ha padlózod, akkor a fogyasztás tényleg 12+ liter lesz.

Összességében: én bevállalnék egy 1.8 turbót.

2016. márc. 8. 15:19
 2/18 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm szépen a válaszod :D

Szerinted ha nem mindig a gázon lenne a lábam letudna menni a fogyasztás 10 alá? Mert jelenleg nekem ez lenne a legnagyobb negatívum a 1.8T Q-ban :) Sokan azt írták neten ,hogy amit a 1.8t beletankolsz a 1.9tdi-vel el javítatsz..ez igaz?! vagy ezek amolyan negatív leszólások lennének ?:)

2016. márc. 8. 15:41
 3/18 anonim ***** válasza:

ajaj, sírni fogsz.

a fogyasztás a legkisebb tétel ezeknél az öreg autóknál...

nézegesd meg a spritmonitoron. én quatrot biztos nem vennék tdi-vel, legalábbis 1.9-el biztos nem, mert kevés hozzá, még chippel is, és még a b6-ban is kevés, pedig abban már pd tdi van. 2.5 tdi-vel megy csak elfogadhatóan.

az 1.8t is csak egy átlagos dinamikát fog adni, de nem rossz választás. én inkább egy kevés kilométeres 2.8-ast keresnék a helyedben, mert nem fog többet fogyasztani, mint az 1.8, de kevesebb a hibalehetőség is.

2016. márc. 8. 21:50
 4/18 anonim ***** válasza:
Rengeteg cikk foglalkozik ezzel. Egy Skoda Octaviaban az 1.8-as turbó motorra 9.1-es vegyes fogyasztás jön ki tesztekben. A Quattro szerintem 11 körül állhat meg. Mindkét motor turbós, így nagy odafigyelést igényel. 1.9 TDI quattro valóban gyenge, viszont a 2.5-ös egy legendásan hulladék motor, akkor már 3.0-as, azzal jól is megy.
2016. márc. 8. 23:09
 5/18 A kérdező kommentje:
Tehát azt mondod ha Quattro akkor inkább a benzin?! de ez a 11 liter a sportos vezetésre lenne vagy átlagban? Mert sok helyen olvastam a városban 7-8.5( valaki szerint 8-9 ) ..ami még mindig az elviselhető lenne mert az élmény tényleg nagy és szeretem(ném) ezt az " autót ". 1.8T lenne számomra az igazi mert ennél nagyobbal nem igen tudnék mit kezdeni és szerintem sőt biztos nagyobb rá minden költség.
2016. márc. 8. 23:33
 6/18 walk w1th mee ***** válasza:
tény haver ha rendesen akarsz menni haladnivele 10liter a tiéd a benzinturbóval.ennyi
2016. márc. 9. 00:42
 7/18 A kérdező kommentje:
Ebben az esetben ha a fogyasztással is spórolnék vagyis ez fontos lenne számomra jobb választás a TDi?:) Vagy az felróhat olyan költségeket amit a benzin ára behozhatna.?
2016. márc. 9. 09:31
 8/18 anonim ***** válasza:
Nincs itt semmi extra költség, mind a kettő egy turbós motor, amire vigyázni kell, vagy nagyon sokba kerül. A benzines turbója többe kerül, mint a TDI, de abban meg kettős tömegű lendkerék van, szóval egyik viszi a másikat, turbós motorok, a javításuk költséges. Ha olyan autót szeretnél, amivel nincs semmi baj, akkor vagy egy nagy szívódízel, vagy egy 2.0-ás benzines turbó nélkül.
2016. márc. 9. 09:38
 9/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ :) Azért a nincs baj az relatív mert minden autónak megvan a maga hibája, ha van turbója ha nincs, persze a turbó mentes motor - egy hiba lehetősége :) Valójában engem mint költség a fogyasztása érdekelne mint sem a javítása. ( Erre szerencsémre van ismerős és ő vele már konzultáltam de a legnagyobb kérdésemre a fogyasztásra ő sem adott kielégítő választ. Azért erőltetem ennyit :) ).
2016. márc. 9. 11:25
 10/18 anonim ***** válasza:

Városban 12-13 literrel lehet számolni az 1.8t-nál, országút 90-100-nál 7 liter, a dízelnél ezek az értékek 2 literrel kevesebbek.

10 alá csak akkor fog menni, ha a suzukisok is megelőznek.

Vegyél sima dízelt quattro nélkül, ha számít a fogyasztás, az városban sem megy 8 liter fölé ;)

2016. márc. 9. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!