Milyen az ajánlott "vezetési stílus" egy TDI-hez?
Gondolok itt arra, hogy ugye ha nagyobb fordulaton járunk, jobban huzatjuk akkor idővel megöljük a motort, ha alacsonyabb fordulaton járunk, lomhább/erőtlenebb, berakódhat a turbó, legalábbis amennyire én tudom.
Erről valaki egy részletesebb leírást? :)
A turbót hogyan lehet leginkább megkímélni?
Kezdő sofőr vagyok, első autó és még nincs túl sok tapasztalatom, szeretném minnél inkább megkímélni. Indulás után, és leállítás előtt is szoktam járatni egy kicsit a motort. Hol érdemes tartani a fordulatot?
Annak mi valóságalapja van, hogy magasabb fordulaton kitisztul a turbó, nem rakódik be korommal?
A zegykilenc tédéjihez a legjobb vezetési stílus az ötödikben alapjáraton csordogálás, lehetőleg leeresztett ablakkal, hogy minél többen hallják bentről a négynegyedes lakossági veretőst. Ezt néha lehet cifrázni azzal, hogy kinyomott kuplung mellett rugdosod a gázt, hadd okádjon hátra pár lapátnyi kormot az übergermán pusztító. Piros lámpánál pedig feltétlenül padlógázzal kell indulni, hadd lássa a sok csíra, hogy teneked van a legjobb ótód a faluba'.
De ha nem te akarsz lenni a helyi keménycsávók legjobbja, akkor nem muszáj ilyen trükköket bevetni.
Még annyit hozzátennék, hogy hidegen ne pörgesd nagyon, de gondolom ezzel nem mondtam újat. :D
Sokan esküsznek arra, hogy néha ki kell kormolni a rendszert, tehát menet közben visszakapcsolsz és elég jól felpörgeted a fordulatot egy előzésnél mondjuk, de ezt is szigorúan csak ha már üzemi hőmérsékleten van. És igen, leállítás előtt alapjáraton járatni.
Jó így ahogy csinálod.
Én nem hiszek az ilyen jól megpörgetésekben, meg meghajtásokban.
Ha a szívócsonk + EGr már tele van korommal leveszem és kiáztatom. Kb 150E km-enként
Persze, normálisan mész vele, ennyit tudsz tenni.
Aztán ha mégis ideér valami javítás akkor ideért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!