Simson vagy robogó?
Kinai 4 utemu robogo, vagy olasz blokkos pl minarelli? Van a simson ami egyszeru mint a bot, van a kinai 4t robogo, ami ugyan olyan olcso mint a simson de viszont (szerintem) 15-20ezrenkent furni kell a hengert. Igaz megjarod 3ezer forintbol a felujitast es eljarsz vele masfel-2 literbol. Vegsebessege max 60.
A minarelli es piaggo blokkos robogokat viszont ritkabban kell szervizelni, sokkal dinamikusabbak ám dragabb.
Fogyasztasra nem tudok mit mondani. A kinai a 4t miatt alig eszik. A simson igaz h 2t, am nem a porgos fajtabol. Nekem egy medium szinten tuningolt minarellim volt 70as vas stb semmi gyari alkatresszel, es 120 volt a vegsebessege az uj szijjal, meg ha kellemesen utazgattam vele (80nal olyan 5 ezres fordulaton) akkor 4 literbol eljartam. De az autokat kerulgetni kellett vele.
Tehat:
Simson: olcso, alig eszik, hibasodik az is kedve szerint, meg nem is tul eros
Kinai 4t: olcso, alig eszik, alig megy, hulladek anyagminoseg
Olasz: draga, fogyasztasa beallitasfuggo, ritkabban kell javitani a blokkot.
Szemely szerint olaszt soha nem vennek ujra. Rament a gatyam is. Inkabb a kinai 4t
Nekem is van otthon egy Simsonom, való igaz hogy van sok gond vele. De ha a gyújtást, karburátort beállítod, nem húzod neki izomból mint az állat, nem tuningolod agyon akkor cserében hosszú élettartamot kapsz és megbízhatóságot.
Robogóval nincs tapasztalatom, még csak menni se mentem vele. Volt néhány osztálytársamnak, igazából csak röhögtem mikor megláttam hogy csak húzni kell és megy XD Rögtön a dodzsem jutott róla eszembe.
ahogy előttem írták ha később nagymotorra akarsz jogsit akkor Simson jó alapot nyújt hozzá, valamint hahosszabb távra, földútra, horgászni, vagy csak élvezni hogy egy Simson van alattad akkor is jó választás. Ha csak bevásárlásra kell, meg iskolába, munkahelyre járni vele és nincs kedved az esetleges javítgatásokra fordítani az időt akkor robogó.
Sok bosszúságot tud okozni a Simson az tény és való, de én akkor is csak azzal mennék, nekem nem kell robogó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!