Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson vagy robogó?

Simson vagy robogó?

Figyelt kérdés
Sosem vezettem még motort habár van B jogsim. Szeretnék egy segédmotort csak még nem döntöttem el milyet. Egy Simson S51-en gondolkodok csak hát elég gáz lenne ha hetente kéne rajta valamit cserélni/állítgatni habár azt otthon is simán meglehetne csinálni mert hát Simson-ról van szó. Robogó meg ha elromlik egyszer akkor valószínűleg elég körülményes lenne javítani.

2016. márc. 6. 11:47
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
57%
Simson.
2016. márc. 6. 11:49
 2/17 A kérdező kommentje:
Meggyőztél! :D
2016. márc. 6. 11:52
 3/17 anonim válasza:

Simson

Imádom! :3

2016. márc. 6. 12:03
 4/17 A kérdező kommentje:
Az a lényeg, hogy el lehessen vele használni egy tank üzemanyagot anélkül, hogy valami baja lenne :D
2016. márc. 6. 12:04
 5/17 anonim ***** válasza:
Mire kell? Szaladgálni, bevásárolni robogó minden téren jobb. SImsont csak akkor vegyél, ha akarsz motor jogsit csinálni és arra szeretnél gyakorolni.
2016. márc. 6. 12:11
 6/17 anonim ***** válasza:

Volt simsonom és mindig csak a baj volt vele.

Csöpögött e benzin, pedig tömítést is cseréltem.

Mindig olajos volt a blokk pedig a dekninél is lett tömítés cserélve.Folyt a trutyi a kipufogóból és mindig lelazult, pedig az a rugós nyavaja is volt rajta.

Arról nem beszélve hogy nem volt erős, nagyon hangos volt(volt hangtompító benne) és mindig nekem kellett kevergeti a benzinhez az olajat. Indexem nem volt de sok simsonon már nincs, mint ahogy km óra se. Benzin szint jelzőről meg önindítóról ne is álmodozz.

Nincs hely ahova tudnál pakolni, ha mész valahova akkor alap hogy legalább egy kis övtáskás legyen de inkább egy hátizsák.

A robogókon van index, km-óra, visszajelző lámpák, önindító, üzemanyag szint jelző és az olajat is elég külön tartályba önteni, aztán onnan keveri magának.

Volt hogy a robogó is elromlott. A leggyakoribb a km- spirál na meg persze a kopó alkatrészek. Én saját magam cseréltem fékbetéteket, km spirált, levettem a hátsó kereket és rakattam rá új abroncsot, cseréltem szíjat, görgőket, hátsó izzót, féklámpa kapcsolót. Egyik évben elkopott a henger, azt műhelyben csinálták de volt már benne 20.000km. Azóta megint jól megy.

Robogónál van sisaktartó de a lábtérhez is tudsz pakolni.

Simson ára kb 70-80 ezer de van ami ennél jóval drágább. Egy normális használt robogó 100-150 ezer. Tény hogy drágább de sokkal fiatalabb is .

2016. márc. 6. 13:02
 7/17 anonim ***** válasza:
36%

Simson. 2 literrel eljárkálsz,míg egy robogóból kilehet hozni ennek akár a dupláját is,valamint kényelmetlen és életveszélyes ezekre az utakra.

Tény hogy többmindenre oda kell figyelni a simsonnál,de meghálálja. Napi használat esetén nem romlik el,nem köpködi a gyertyát,nem trutymósodik be a karburátor és sorolhatnám még..-Csak vidéken még hírből sem ismerik a benzinszűrőt,eldugul neki keres egy csavarhúzót ás amit talál csavart eltekergeti,az életbe többet nem lesz jó..

2016. márc. 6. 14:29
 8/17 anonim ***** válasza:

"Robogó meg ha elromlik egyszer akkor valószínűleg elég körülményes lenne javítani."

Ehhez képest a futárok a Zichy utcában rendszeresen az utcán borítják szét a robogókat:

[link]

Ha tudod mihez nyúlj, akkor semmivel se nehezebb szervizelni ezeket sem.

2016. márc. 6. 14:34
 9/17 anonim ***** válasza:
56%

"Simson. 2 literrel eljárkálsz,míg egy robogóból kilehet hozni ennek akár a dupláját is,valamint kényelmetlen és életveszélyes ezekre az utakra."

Ha csutkagázon mész a robogóval akkor tényleg lehet 4 literes a fogyasztás, viszont simsonnal meg csak akkor éred el a 2 literes fogyasztást ha 40-el mész.

Normál körülmények közt jó esetben is 1 liter a fogyasztás különbség. A robogóból is van nagykerekű tehát nem veszélyesebb ezekre az utakra mint a simson.

Én a robogómmal 3,0-3,5 literrel eljárok és egy csomó bosszúságtól megkímélem magam mert ritkán kell hozzányúlni.

2016. márc. 6. 16:53
 10/17 anonim ***** válasza:
56%
Nekem volt Simsonom, tele is volt a tököm vele mert mindig elcsesződött rajta valami :D Na meg mikor az otthonodtól jópár km-re gondol egyet hogy neki mára elég volt a motorozás :D Öreg motorok ezek, ha felújítod igényesen annyi pénzből már kijön egy jobb állapotú fiatalabb robogó. Csak nekem a robogó nem élmény (ülsz, húzod a gázt és megy) viszont nem kell a szerszámos ládát + pótalkatrészeket magaddal cipelned. Simson előnye hogy megtanulsz rajt motorozni, váltót-kuplungot használni (ha épp működik :D )
2016. márc. 6. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!