Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kamionosok, leírnátok a...

Kamionosok, leírnátok a vezetési/pihenőidő menetét?

Figyelt kérdés

Kíváncsi lennék az egészre, hogyan is van pontosan, mennyi a munkaidő,a vezetési idő, a pihenőidő, a hosszabbítások a csökkentések, mi az a 72 óra pihenőidő amikor hazaküldenek, heti pihenők, pótlások stb...

Köszönöm!

2016. márc. 4. 18:49
1 2
 1/14 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
100%

Csak egyszerűen.

Napi 9 óra vezetés, ami hetente kétszer 10-re emelhető. (naptári hét)

Heti vezetési idő 56 óra, kétheti 90 óra. (naptári hét)

Két heti ciklus között a rendszeres pihenő, 45 óra, ami csökkenthető 24 órára. ( nem naptári hét)

Napi pihenőidő, 11 óra, ami csökkenthető 9 órára, egy héten háromszor. (nem naptári hét)

Ha napközben van legalább 3 óra egybefüggő pihenőd, akkor a 9óra +3 óra 11 órás pihenőnek felel meg.

A 24-es pihenőt a 3. hét végéig pótolnod kell, hogy meglegyen a 45-ös legalább.

Stb, stb.

Ha van még kérdésed, akkor válaszolok.

2016. márc. 4. 18:57
 2/14 anonim ***** válasza:
47%

"mi az a 72 óra pihenőidő amikor hazaküldenek"

Ezt nekem is elmondhatná valaki, hogy ez mi, pedig 15 éve kamionos vagyok.

2016. márc. 4. 19:44
 3/14 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
50%

Elmondom, kedves HakapesziM.

Hazamész, oszt jól kiveszed a 45-ös pihenődet. Majd jól megkhmmkhmm az asszonyodat, ez lefáraszt. Ezért még kicsit ráhúzol, hogy kipihend magadat.

Bontsunk egy sört szerintem!

2016. márc. 4. 19:55
 4/14 anonim ***** válasza:
64%

"Hazamész, oszt jól kiveszed a 45-ös pihenődet. Majd jól megkhmmkhmm az asszonyodat, ez lefáraszt. Ezért még kicsit ráhúzol, hogy kipihend magadat.

Bontsunk egy sört szerintem!"

A fene...Engem soha meg nem küldenek haza 45 - ös pihire.

Üdv a kollégáknak a messzi Svédországba. A sör már kibontva.

(Csak azért nehogy mások azt higgyék veszekedtünk, Agytörzsi Proffal régi kollégák vagyunk.)

2016. márc. 4. 19:59
 5/14 Agytörzsi Prof. ***** válasza:

Most Karlshamn, ser itt is kibontva. Holnap majd a holland hegyeket támadom, talán síoktató leszek ott! :D

Jövő hét végén talán megkezdem a 168-as pihimet otthon!

2016. márc. 4. 20:02
 6/14 A kérdező kommentje:

én úgy hallottam, hogy 4 hét után kell egy 72 (vagy mennyi) órás pihenőt tartani, ezért küldenek ki általában 4 hétre, és ezért hoznak haza, hogy ne kint állomásozz 3 napot.

Amúgy köszi első ! :)

2016. márc. 4. 20:09
 7/14 Agytörzsi Prof. ***** válasza:

Nem, nincs ilyen, hogy 4 hét után... Pont.

Heti rendszeres pihenő van, ami 45 óra. De ez csökkenthető 24 órára, amit azonban pótolni kell, de ezt már írtam.

Van egy másik megoldás is,ezt mondhatjuk "angolosnak" is. 24-45-66. Itt megvalósul minden, aminek lennie kell.

De ez a 72 óra valami parkolóakadémia eredménye lehet. Ilyen nincs!

2016. márc. 4. 20:16
 8/14 anonim ***** válasza:

Úgy van ez a dolog, hogy értelmezés kérdése. A harmadik hétvégén ugye kompenzálni kéne a második hétvégi 24 órát (vagy amennyivel kevesebbet vettél ki mint 45 óra) és néha rászállnak a hatóságok, hogy ezt mindenképp otthon vagy szállodában tartsd meg. Főleg a belgák és a franciák járnak élen ebben - megoldás, ezekben az országokban nem vesszük ki a hosszú pihenőt, ha úgy jönne ki.

Ez a 4 hét hazajárás cégfüggő, pl. nálunk ismerek kollégát (macedóniai albán) fél évig nem száll ki a kocsiból, aztán hazamegy a falujába egy hónapra ramadánt tartani, aztán megint 5 - 6 hónapot a kocsiban lakik. A saját rekordom 2 hónap.

Én jelenleg 20 nap munka 10 nap otthonlét rendszerben dolgozom, de Agytörzsi kollégáéknál is van tudtommal néhány maratonista sofőr.

2016. márc. 4. 20:17
 9/14 Agytörzsi Prof. ***** válasza:

Még annyit, hogy HakapesziM, és én is elég jók vagyunk az 561 szabályaiból. Nem kell felülni az úgynevezett "parkolóakadémiai" szövegeknek.

Csak sajnos abból több van, mint az értelmes hozzászólásokból.

2016. márc. 4. 20:22
 10/14 A kérdező kommentje:

oktatáson mondták ma, egy AETR szabályokat oktató csávó :-D Waberersnél. Csak nekem rohadtul zavaros a vezetési idő, lassan megyek pályára is szóval addigra jó lenne ha már tudnám valamennyire, és onnantól kezdve csak az oktató sofőr tanítson meg.

Nem veszekedni akarok, és tényleg köszönöm a válaszokat, de még a veterán kamionos faterom is csak vakarta a fejét

2016. márc. 4. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!