Kamionosok, Ti hogyan védekeztek a bevándorlók ellen?
A videókat elnézve pl Calaisnál. Az úton sorban állnak az emberek, odafutnak a pótkocsihoz felugrálnak stb...
Ti mit csináltok? Inkább kinyitjátok a hátulját csak a ponyvát ne vágják fel? Vagy ha az átkelőhöz értek megkértek egy rendőrt hogy ellenőrizze a kamiont?
És amikor calaisnál vagytok akkor meg sem álltok, nehogy felugorjanak?
bántalmazni őket büntetendő, a sokkoló meg illegális, a vasrudat meg jobb ha nem használod mert ha megversz 1et azzal még a végén téged sittelnek le..
Sajnos ez a helyzet :(
Én 14 éve vagyok kamionos. Sokat nem tudsz tenni, nem szabad megállni már a német - belga határ után lehetőleg éjszakára, legfeljebb tankolni. Ha mégis muszáj, vannak trükkök, pl. megfordulni a pályán és a túloldalon megállni, reggel megint megfordulni. Ha még francia oldalon önként jelentkezel kontrollra, az mentesíthet a felelősség alól. Nekem még 2002 - ben találtak 8 személyt a raktérben, francia oldalon, nem lett semmilyen következménye.
Calais környékén már semmi esetre sem szabad megállni, a helyzet évről évre rosszabb, korábban csak beszöktek a kocsiba az éj leple alatt, ma már agresszívak is. A hatóságok tehetetlenek. Ha a sofőr kezd "magánakcióba", s jól megverik többen a bevándorlókat, és kiderül, őket veszik elő. Ha átviszed őket és a pudingevők találják meg, fejenként 2000 fontot vernek a sofőrre! Nesze neked demokrácia! Így könnyű befogadónak lenni.
Rengeteg sztorit tudok, volt akire felmásztak és átvitte őket Írországig, volt aki megfordult, elindult velük Belgium felé, menet közben elkezdtek tombolni a beduinok, bontották szét a pótkocsit és hasonlók.
Én már sok éve tartálykocsival járok, szerencsére azzal kisebb a veszély, de hallottam én már olyat is, hogy az alvázra meg a hátsó hídra másztak fel, volt ebből halálos baleset is.
Az elmúlt 2 hónapban mi nagyon sok mindennel kísérleteztünk hogy a sofőrök biztonságban legyenek és a rakomány se sérülhessen.
Az egyik jól bevált dolog,hogy Calais körzetében éjszakára a kamionjaink egy őrzött és zárt parkolóban állnak meg. Itt annak a lehetősége hogy menekültek feltörjék vagy elbújjanak rajta, egyenlő a nullával.
A másik sikeresen alkalmazott dolog a biztonsági kíséret. Megállapodott a cég egy francia biztonsági céggel akik az őrzött parkolóból adott nap-adott időben "átkísérik" a kamionokat a biztonságos kikötői parkolóba. 3-5 kamion és mögöttük egy civil jármű halad,benne a biztonsági szolgálattal. Szükség esetén van jogkörük intézkedni,gázspray és fegyver is van náluk.
Ha esetleg csak egy jármű várakozik egy kezes fuvarban,akkor a sofőrhöz csatlakoznak a biztonságiak.
Nálunk eddig gond nem volt.
Nem kell lekötni az árut, aztán csaliba csalni őket, bemásznak, aztán pályán nyomni egy satuféket, a rakomány pedig teszi a dolgát ;) Had hulljon a férgese.
Aztán rájuk fogni, hogy törtek zúztak, én lekötöttem az árut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!