Olajat 10e km után kell cserélni, mi van ha 11e km után cserélem?
Ezt, hogy akkor kell, az autód gyártója írja elő?
Ha igen, jobb ha azt betartod, de ha néha előfordul, hogy 11e-t mész vele, akkor sem történik semmi. 10% ráhagyás nem tragédia.
Nekem a gyártó 50.000km/24 hónapot ír elő, amit egy nagy baromságnak tartok. Főleg, hogy dízel autóról van szó. 15.000km-enként cserélem. (Persze már velemi is előfordult, hogy nem pont 14.999km-nél voltam a szerviz kapujában.) Ha sokat mennék városban, rövid távon, akkor lehet még hamarabb cseréltetném.
Olajcserekor természetesen mindig cseréltetem az olajszűrőt és az olajleeresztő csavar tömítését is. A levegőszűrőt (és a gázolajszűrőt, valamint a pollenszűrőt) minden második olajcserekor cserélem. Azaz kb 30.000km-enként, ami nagyjából nálam egy év alatt jön össze. A gyártó levegőszűrőre is például 60.000km-t ír ajánlott cserére, de már 30.000 után is olyan retkes, hogy inkább cserélem, nem olyan drága dolog az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!