Használtautóvásárlás kapcsán, utalnátok e kereskedésnek (KFT. ) előleget? Amúgy személyesen már voltam ott korábban, autót megnéztem, szervízben bevizsgáltattuk.
Minek előleg, ha megvan a KP akkor odamész és megveszed.
Nem egészen értem, olyanról már hallottam, hogy foglalót fizet az illető, mert mondjuk csak 2-3 hét múlva tudja kifizetni a kocsit, ott hagy x összeget, ha ő lép vissza bukja, ha a kereskedő türelmetlen akkor ő adja vissza a 2x összeget.
Én utalnék, de csak abban az esetben, ha az adás-vételi szerződés már megvan írva és ebben szerepel, hogy a vevő a vételár X %-át előleg formájában teljesíti banki átutalással. Félni nem kell tőle, hiszen ennek nyoma marad. (=a pénz nem veszik el)
Egyébként meg honnan tudjátok, hogy a kérdező milyen értékű autót akar venni? Mert ha nem egy 800-900 000 Ft os "olcsó" autót vesz, hanem egy 4,1 M Ft-os autót, akkor a banki átutalás olcsóbb lehet, mint kp-ben kivenni a bankból, mert ugye a bank azért is felszámol pénzt, hogy a pénztáros kiadja magát a bankjegyeket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!