Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van értelme 20 éves autót...

Van értelme 20 éves autót venni ha hosszútávon szeretném használni?

Figyelt kérdés
Akár 10+ évig is használni rendszeresen vagy ilyen elvárás esetán mindenképpen fiatalabb autóra van szükségem?

tegnap 22:37
A kérdező szavazást indított:
20 éves már túl öreg autó
lehet 20 éves autó is jó 10+ évig
20 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%

Azért jobb lenne inkább 10-15 éves autókat nézegetni.

Persze a típus és az állapot a döntő.

Én egyszer egy 14 éves Mazda 323-at vettem és 8 évig használtam. Azóta egy Toyota Corollám van, amit 11 évesen vettem és 4 éve használom. Ezt simán lehet, hogy több, mint 10 évig fogom.

tegnap 22:41
 2/13 anonim ***** válasza:
68%
Ha jó állapotban van akkor mi a gond?
tegnap 22:58
 3/13 A kérdező kommentje:
Azzal ijesztgetnek hogy mivel idős úgyis folyamatosan javítani kell kopó alkatrészek miatt hiába nagyon jó állapotú és úgyis lesz vmi komoly baj
tegnap 23:03
 4/13 anonim ***** válasza:
67%
Lehet jó.
tegnap 23:39
 5/13 anonim ***** válasza:
72%

Minden autót javitgatni kell ami 10 éves legalább... a kopó alkatrészekre gondolok.

Nekem 33 éves a verda, 13 éve nyúzom.

Kellett javitgatni de nem sokat és aprópénz volt mert magamnak csináltam.

Itt inkább az árakkal van "gond".

Egy igazán jó állapotú huszonéves autó annyi mint egy normál állapotú 10 éves.

Vagy ha olcsó huszonévest akarsz rendbe hozni és nem tudod te magad szerelni akkor az sok pénzbe kerül.

tegnap 23:52
 6/13 anonim ***** válasza:
72%
Ha hosszútávon akarod használni akkor sokáig kell keresgélned mire találsz egy szép állapotú autót. Ennek az ára viszont annyi lesz mint egy átlag 15 éves autóé.
ma 00:02
 7/13 anonim ***** válasza:
74%
#3 akkor hallgass rájuk, én nem hallgattam ezekre az okosokra, 35 éves kocsival járok, és aprópénzből tartom életben simán, mert nem hallottam arról hogy ezek széthullanak minden sarkon. :D :D
ma 00:43
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Ne legyél csövesbánat, vegyél fiatal autót, társadalmi szempontból nem leszel csicskagyász, nem zavarnak el autómosóból, hogy mi a rákhért mosod le azt a bontószökevényt és még facera is mehet egy borítókép egy új autóval. Meg reprezentálná azt, hogy Magyarországon idős az autók átlagéletkora és akkor a gyász baloldal kamu teóriáját erősítenéd, hogy szegenység van, pedig az elmaradt! Idén is!
ma 02:10
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem az autó korán múlik, hanemhogy mennyit volt vele foglalkozva. Ha nem rohad akkor simán jó lehet, bár én már ha van rá pénzem tuti fiatalabbat vennék.
ma 05:53
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez ilyen két véglet dolog. A régi autók még nincsenek annyira túlbonyolítva, oké, hogy lehet több kopóalkatrészt kell bennük cserélni, de azok ára sem horror, persze itt most nem prémium kategóriára gondolok, hanem átlag családi autóra. Nekem egy 24 éves Skodám van, tavaly kapott új vezérlést, az anyagárban 30 ezer forint, idén ráférne egy kuplungozás, egy szett szintén ilyen 30 ezer körül van hozzá. Ezek egy fiatalabb autónál jóval drágábbak, és sajnos eljutottunk oda, hogy attól mert fiatalabb, még nem biztos, hogy kevesebb gond lesz vele, ráadásul annyira komplexek a mai autók, hogy jóval több a hibalehetőség is.
ma 06:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!