Aki megköszöni azt, hogy rávillognak, a traffipax miatt, az már tudta, hogy ott van?
Az előttem lévő végig villogott mindenkinek, és volt aki már eleve lassan jött, az egyik elakadásjelzővel, a másik egy villantással megköszönte.
Mielőtt tudomást szereztem volna a mérésről, olyan tempóval (50) mentem,hogy nem tudtam megköszönni a tempó miatt.
(Tudom, ha 50-en a tempó, miért megyek lassabban -aki mer kockáztatni tőlem előzzön, ő úgyis biztos magában, nekem nem hiányzik a 30 ezer, ha esetleg kivágtak volna egy 40-es táblát, amit nem láttam, vagy hasonló)
Alap elvárás a járművezetőktől, hogy figyelni kell a jelzőtáblákat.
Ésszerűtlen magyarázat az, hogy azért megy valaki lassan, mert "lehet nem vett észre" egy táblát... de akkor miért nem 20-al megy, hisz lehetett ott "lakó-pihenő övezet" tábla is?
Nem kell(ene) félni a rendőrtől, nem kell indokolatlanul tartósan a megengedett sebességhatár alatt közlekedni - ennek persze alapja, hogy tudd, milyen tábla volt kint, s még azt is túllépheted, bár az már nem ajánlott.
Másrészről megértem a kérdező óvatosságát, több jel is arra mutat, hogy nem tud megfelelően figyelni, "lehet volt kint sebességkorlátozás tábla?", "miért villognak?", de az is lehet, hogy csak a magabiztosság hiányzik (tudja, hogy nem volt ott tábla, de arra gondol, mi van, ha mégis...) Fél, csak az a kérdés, hogy a rendőrtől, a büntetéstől, vagy a közlekedéstől.
Mint ahogy írták, a trafi 50-es korlátozásnál 68-ra van belőve, így fölösleges az amúgy is fölfelé csaló km óra mellett még jobban lassítani. Én óra szerinti 65-tel (ha mérnek, ha nem) közlekedek 50-es táblánál, ez nagyjából 60-nak felel meg, és az az érdekes, hogy nem lógok ki a sorból mert a többi autó 90%-a is ilyen tempóval megy.
De félre ne érts én akarlak semmire sem biztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!