A gyújtótrafót és gyújtáskábelt is kell cseréni bizonyos kilóméterenként, mint pl. a gyertyákat?
Figyelt kérdés
2016. febr. 9. 11:47
1/2 TheCruve válasza:
Ha meghibásodik!
Viszont időközönként érdemes ránézni, pl a gyújtókábelekre.
Milyen állapotban vannak a szigetelések, pipák...
Ha megrepedezett/sérült a szigetelés akkor érdemes kicserélni, így megelőzve a későbbi gondokat/kapkodást.
2/2 anonim válasza:
Nem árt ha 2 évente műszaki vizsga előtt például teljesen átnézeted az egész autód beleértve a gyújtáskábeleket és a trafót is. Ezeket különösen cserélni nem kell, van hogy 10-15 évig is bírják, az én 22 éves autómba mai napig gyári kábelek vannak benne és még a trafó is gyári. Igaz hogy szemre vételezve már nincs tökéletes állapotban, de fél éve nézettem meg szakemberrel aki mondta hogy cserélni még nem kell de nem árt sűrűbben figyelni. Azért tudom hogy gyári mert nagyapámé volt az autó aki annak idején szalonból vettem újonnan, csak amikor elege lett a vezetésből 3 éve és a jogsiját sem akarta már megújítani, akkor mondta hogy használjam én az autóját mert nincs szíve eladni mivel az élete része már, sok mindenen keresztül ment és rendszeresen karban volt tartva ami azért látszik is rajta hogy vigyázva volt rá. Egyedül az indító tekercset kellett cserélni amit én csináltam meg kb 1 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!