Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért így közlekedik egy...

Miért így közlekedik egy bizonyos rétege az autósoknak?

Figyelt kérdés

Jön az ember seggébe akkor is ha lakott területen kívül 105-110 körül megyek, aztán városban is előttem mennek 20-an de 2 centire van mögöttem pedig látja hogy én sem tudok menni.

Általában a drágább (kinek mi) vagy egykor drága autókkal közlekednek így (BMW, Audi, VW sőt egyre több Škoda, Opel stb.).

És kétlem hogy ennyi vállalkozó lenne aki siet a halaszthatatlan dolgára...

2016. jan. 8. 20:12
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
Idegbetegek és/vagy "túl jó" autójuk van ahhoz hogy betartsák a szabályokat, hiszen minek van a temérdek a lóerő amiért kifizették a pénzt. Ha ritkán van lehetőségük kiaknázni az autó képességeit, akkor tesznek róla hogy legyen ilyen helyzet, még akkor is ha szabálytalan vagy másokat zavar.
2016. jan. 8. 20:21
 2/10 A kérdező kommentje:
De városban reggeli csúcsban ~50-nel hogy használja ki? Ugyan úgy 50-nel jön mint én.
2016. jan. 8. 20:27
 3/10 anonim ***** válasza:
71%
Nem csak drága autósok nyomják így, sajnos.
2016. jan. 8. 20:38
 4/10 anonim ***** válasza:
73%
Türelmetlenség, ennyi az egész. Azért csinálják drágább autókkal főleg, mert ezek jobban mennek, jobb fék, stb. Sokan csinálnák a 20 éves kisautókkal is, csak azzal nem merik.
2016. jan. 8. 21:09
 5/10 anonim ***** válasza:

Velem ezt csinálta egy kisteherautó egyszer, máskor pedig egy irdatlan nagy kamion. Alattam egy pici, 28 lovas motor volt. Nem élveztem, a második esetben legalább elég élvezetes kanyargásra lettem kényszerítve, bár lakott területen ezt máskor szeretem elkerülni, de amikor a visszapillantódban egy FÉL kamionlámpa van és semmibe se kerül neki átmenni rajtad - persze előzni nem előz semmiképp -, az megváltoztatja az ember gondolkodását egy picit.

A kisteherautó pedig 70-nel akart menni. Mindenütt. Szerencsétlenségemre nagyon sűrűn voltak a falvak, hiába lőttem ki a falu vége után, a másik falu közepén beért :( Határozottan irritál az ilyesmi, én eleve szeretem a szép nagy követési távolságokat s jó helyen is lakom hozzá, itt alig van forgalom. Akkor az a kis forgalom ne a fenekemben jöjjön már félórán át, a csudába is. Ja és ha 40-nel megyek, akkor sem előz meg a "70 km/h vagy amennyivel az előttünk levő megy" típus... Mi zajlik az ilyen fejében?

2016. jan. 8. 21:27
 6/10 anonim ***** válasza:
56%
Csak engem nem érdekel, hogy ki mennyire jön mögöttem?
2016. jan. 8. 21:29
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
#5: Motorral más, de simán megállhattál volna fél percre, elmegy a kamion és a probléma megoldva.
2016. jan. 8. 21:32
 8/10 anonim ***** válasza:

Bármerre megyek az országban, engem mindenki meg akar előzni és addig is amíg nem sierül neki, az autómhoz közel jön. Óra szerint 100-al szoktam menni lakott területen kívül (az valójában 90). Ilyen az általános közlekedési morál, országúton is 120-al mennek.

De ha én akarok előzni egy lassabban haladó autót, akkor én is muszáj vagyok közelebb menni, mert ha 50 méterrel lemaradva kezdek előzni, akkor soha az életben nem jutok előrébb.

Mire 50 méterről lemaradva beérem a lassabban haladót, vagy konvojt, akkor már megint jön szembe valami.

Városban a buszok szoktak nagyon közel jönni. Megállok a lámpánál és rámcsorognak 10 centire. Felengedem a féket, előrébb araszol az autó, akkor megint.

2016. jan. 9. 06:18
 9/10 anonim ***** válasza:
Van az a típus, aki bebújik a seggedbe és bár előzési lehetősége rengeteg lenne nem tágít. 2 alkalommal, ha nem jön szemből semmi, akkor elakadásjelzővel villantok, hogy előzzön a francba vagy tartsa a követési távolságot aztán ha abból sem ért, akkor fékpedál érintése nélkül (visszaváltással) fékezem az autót erre a mögöttem lévő gyökér az utolsó pillanatban érzékeli, hogy lassulok és nyom egy satut. Höhöhö
2016. jan. 9. 09:15
 10/10 Koaxk Ábel ***** válasza:

Én ha nem is teljesen így közlekedem amit írtál, de nagyjából igaz rám.

Én pl ha nincs lehetőségem előzni nem tolom az előttem lévőt, nálam autóúton és autópályán szakad el a cérna, ott a levillogós, indexelős, letolós típus vagyok.

Hogy miért? erre már válaszoltak is, így idézek párat:

#1-es válaszoló

"Idegbetegek és/vagy "túl jó" autójuk van ahhoz hogy betartsák a szabályokat" - Ez telitalálat minden szempontból.

#4-es válaszoló

"Türelmetlenség, ennyi az egész. Azért csinálják drágább autókkal főleg, mert ezek jobban mennek, jobb fék, stb"

Ez is igaz!

Én bevállalom, van önkritikám, bunkó tudok lenni a volánnál, de rám ez igazából pályán jellemző, amikor egyesek meg balga marhaként közlekednek.

2016. jan. 9. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!