Fűnyíró motor + Pannonia T5 működhet?
Ha nincs rajta rendszám, akkor segédmotor lehetne, de a 187cm3 kizárja ezt.
Rendszámosat meg nem lehet barkácsolni...
A fűnyírómotorokat általában úgy találják ki, hogy függőlegesen álló főtengellyel üzemeljenek. Ha így építed be, biztos, hogy jó lesz a kenés és a keverékképzés. A Pannóniában vízszintesen, a hossztengelyre merőlegesen állt a főtengely. Tehát vagy kell egy szöghajtás, ami a függőleges főtengelyből átviszi a nyomatékot a lánckerék vízszintes tengelyére, vagy a fűnyíró motorját kell vízszintesbe forgatnod. Mindkettő megoldható, ha értesz hozzá.
Már csak arra van szükség, hogy mindez elférjen a vázban. Ezt csak te tudhatod, le kell mérni, van-e elég hely a bölcsőben. Bár a Pannónia-váz nem kicsi, ha az ormótlan gyári blokk elfér benne, akkor sok minden más is.
Ha használni is szeretnéd a motort, akkor nem árt, ha valami tengelykapcsolót és váltót is építesz be. Megint csak rajtad múlik, mit választasz ehhez.
Ha kész vagy, lehet vele motorozni. Na, nem közúton, mert ahhoz előbb engedélyeztetni kellene. Ha sikerül, akkor pedig kell hozzá majd jogosítvány is.
Határozottan támogatom az ötletet!
Szerintem megvalósítható!!!
Megfelelő hajtómű áttételeken keresztűl, tengelykapcsolón keresztűl. Természetesen biciklikormánnyal és csengővel, h legyen mivel rádudálni a szomszédra, ha jönni találna az 1000- es swiftjével.
Ha most nemiálsz, reggelre nemfogszvégezni vele, azt tudnid kell!
:)
Rotációskapa motorot tegyél rá szerintem! Vagy van egy 50- es kávédaráló motorom h érdekel!
Vagy van láncfűrész motorom is. És akkor a lánchajtás is meg van oldva, meg a vízsintem motor is. Na?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!