Milyen Miskolcon a közlekedés? Autóval főként, de busz meg bármi.
Itt lakom. 2 éve van saját autóm,előtte buszoztam (ritkán villamos). A busz az napközben tűrhető, de pl. éjszaka-hajnalba kb. el leeht felejteni ,mert 2 óránként ha jön egy. Ami pl. egy buli után , télen -15 fokba , csutkarészegen nem annyira nem móka (sajnos párszor volt iylenben is részem). De igazából még iylen este 7-8 körül is igencsak ritkán járnak buszok ,v an,hogy 30-40 perceket kell várni. Szóval nem egy Budapest.
Igazából autóval,meg nagyon imádom. Vannak elég nagy távolságok, amik megadják a hanaultát az egésznek. Sokszor van pl. hogy esténként kimegyek egyet az autómmal autózni, iylenkor nicns nagy forgalom, és csak élvezem,hogy itt vezethetek. Ami rossz időszak az természetesen a délután 4-5 óra, mert akkor tele vannak az utak (mint mdien városban) , de egyébként a forgalom (pl. délelőtt 11-kor) pont ideális. Vannak is,de ezért mindig leeht haladni. Dugóban én itt még nem voltam az elmúlt 2 évben egyszer sem. Egyszóval autóval nagyon király, buszozni meg isten ments,hogy kelljen mégegyszer:)
Azt mondják, Miskolcon tulajdonképpen nincs is nagy távolság. Mellesleg itt található Európa leghosszabb főutcája (laza 12 km, amin végig villamos jár)
Emellett van busz, bárhova eljutsz autóval (kivéve ha bedugult a belváros) föl tudsz menni az Avasra is(persze ha nincs hó). Kényelmesen ballaghatsz a sétálóutcán, már ha nincs Kocsonyafarsang, Régiségvásár, Operafesztivál, és még ezerféle rendezvény. Van két tehermentesítőnek nevezett út, a Déli- ill. Északi-, amik egyáltalán nem tehermentesítenek. Jah és bringázni is jól lehet. (a járdákon). A városnak négy ki-be járata van, a négy égtáj felé, ezek az ugynevezett kapuk. (Győri- Szentpéteri- Csabai- Zsolcai-) értelemszerűen a legközelebbi településre utaló nevekkel.
Sok mindent lehetne írni róla, gyere és nézd meg!
Szerethető város. ;)
Szerintem minden szempontból jó a közlekedés miskolcon nyilván autóval csúcsidőben befelé illetve kifelé a városból kicsit lassabban lehet haladni, főként a Búza tér és a Szeles utca környéke szokott nagyon bedugulni.
A Busz közlekedés sajnos évről évre rosszabb de még mindig kiváló szerintem Miskolcon kívül nem nagyon van olyan város ahol ehhez hasonló tömegközlekedés lenne.
Busszal a város összes része megközelíthető, villamos 4-6 percenként a főbb buszjáratok is 6-12 percenként járnak nem tudok perpillanat olyan város ahol ilyen sűrűn járnának a buszok, pedig tavaly drasztikus ritkítás volt. Éjszakai járat szerintem ezért is össze lehet tenni a kétkezűnket hogy többé kevésbé használható éjszakai tömegközlekedés van. A villamos éjjel nappal, jár a gerincvonalakon meg szint úgy járnak buszok. Van egy nagyon pici holt időszak 2-3 között amikor pont tényleg egy buliból haza jutni nehézkesebb, de 4 körül már indulnak a nappali járatok.
Ahhoz képest ott van Debrecen kb 40000-el több lakos van 23 után megáll az élet egyetlen egy éjszakai járat sincs, ahogy például szegeden se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!