Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson schwalbe tuning?

Simson schwalbe tuning?

Figyelt kérdés
Üdv. Egy schwalbi tuningolásába akarok belefogni, (külső és motor is. ), az első kérdésem: melyik típust ajánljátok? 2.: a motorjának a tuningját hogy lehet megoldani? 70 ccm-t tervezek, azonban nem tudom, hogy lehetséges-e, teljesen új blokk kell, vagy s51-es blokkot belerakni, vagy a schwalbié is megfelekő?

2016. febr. 2. 23:02
 1/9 Petya183 ***** válasza:

S51

A schwalbe nem jo tuning alapnak

2016. febr. 2. 23:19
 2/9 anonim ***** válasza:

Nekem volt néhány schwalbém az évek alatt. Ez a moci nem úgy van tervezve, hogy bármilyen tunungra alkalmas legyen.

Sajnis meg kell békélni a gondolattal. A blokkot meg pláne nem lehet/szabad tuningolni...nincs is értelme..még a Start-t sem..

(Ha már szétnéztél volna a gúgli keresőben, akkor láthattad volna, hogy csak a festésen szoktak módosítani, de azon is alig. Ez a motor nem tuningra termett. Azzal együtt ez az egyik legjobban sikerült segédmotor, soha nem romlik el, és széthajthatatlan.Több száz kilométeres túrákat gond nélkül bír)

2016. febr. 3. 08:54
 3/9 joco5582 ***** válasza:

Szerintem ugyanúgy lehet azt tuningolni, mint az 51-est. Csak máshogy kell nekiállni a kényszerhűtéses és az 51-es blokkhoz.

A kényszerhűtésesnél, akár 44mm-es dugóméretre is lehet fúrni a hengert, kaphat egy tirisztoros gyújtást. A három sebesség miatt, kipufogóval nem érdemes pörgőssé tenni a motort. De így elbírja a nagyobb fogaskereket is, és nő a végsebesség.

51-es blokknál, meg mindent ugyanúgy lehet mint más motorokon, főtengely, henger, karbi, kipufogó, 4 sebi, netalán 5 és a többi.

Fék esetében tökmindegy szintén, hogy 50,51,star.... Egy EBC racing fékbetét berakható bármelyik Simsonba. Teljesen más lesz a motor, persze nem egykerekezni, de látványosan javít.

Viszont igaz, hogy ettől nem lesz versenymotor, csak jobban használható erősebb moci. De gondolom nem is az a cél.

2016. febr. 3. 10:02
 4/9 anonim ***** válasza:

"Több száz kilométeres túrákat gond nélkül bír"

Sőt néha még több ezret is. :-) [link]

A kérdésre visszetérve,a régebbi "turbós" blokkot igazából nem lehet tuningolni érdemben,akkor már válassz egy olyat amiben gyárilag 51-es blokk van.70ccm tuningnál már komolyabb beatvakozások szükségesek.

2016. febr. 3. 10:05
 5/9 anonim ***** válasza:
Semmi értelme tuningolni, még a /2-est (M531 blokk)se, mert a futóműve meg a kormánya annyira "béna", hogy nem fog jól esni vele 60-nal menni se, nemhogy ennél gyorsabban és ezen még rontani is lehet... Látványra persze érdekes egy "tuning fecske", de csak az igazán elvetemültek tudnak/akarnak motorozni olyannal.
2016. febr. 3. 10:20
 6/9 joco5582 ***** válasza:

Én is úgy gondolom, hogy a váz minden csak nem merev. Viszont a Star és a Swalbe is ugyanazzal a kormánnyal\lengéscsillapítóval jött ki, és a gyáriak a kényszerhűtésű blokkot is fejlesztették Habicht és a Sperber modellekben. Ezek a motorok gyárilag 4 sebisek voltak, erősített vázzal, két személyre felkészítve.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy biztosan tudom, hogy nem a futómű vagy kormány miatt lehetetlen a tuning.

Ez pénz és szakértelem kérdése.

Amolyan egyszeri "kis" tuningot szerintem érdemes elvégezni. Komolyabb 4 felömlős túlméretes henger, jobb fék.

2016. febr. 3. 16:06
 7/9 A kérdező kommentje:
Hmm. Viszont, ha megoldom a 70ccm-t, minden király, nem fog túlmelegedni? mivel ugye itt nincs turbóhűtés, a ház meg zárt.
2016. febr. 3. 23:13
 8/9 joco5582 ***** válasza:

Miért tenné? Ha jól van karburálva.

A Simson Rollernél sincs, na pedig az is elég zár és abból gyári 70-es is készült

2016. febr. 4. 08:00
 9/9 anonim válasza:
Az ismerősömnek simson star-ja van 75ccm és megy 90 km/H
2017. szept. 10. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!