Mennyi a normális olajfogyás egy Fiat Puntonál?
Figyelt kérdés
2003as, 1.2es, 8szelepes.
Folyt az olaj a kocsimba nagyon láthatóan... Kicseréltük az összes szimeringet és abba maradt az olajfogyás, ennek kb. 2-3 hónapja meg vagy 5ezer km ment az autó! Napi használatban van naponta használom kb. 20km-t lakott területen kívül tehát naponta megy 90km/h val meg picit többel és nem fogyott az olaj, tegnap tettem egy nagyobb utat egyszerre kb. 250km-t és egy minimális olajfogyást láttam a nívópálcán, utánatöltöttem vagy 2dl olajat és újra maxon van a pálca! Arra lennék kíváncsi, hogy mi az oka annak, hogy fogy az olaj vagy ez normális?
2016. jan. 29. 17:03
1/3 anonim válasza:
5000km alatt 2 deci olaj egy puntónál teljesen rendben van!
2/3 anonim válasza:
Azért az a napi 20 kilométer nem olyan sok ám hogy az olaj rendesen át tudjon melegedni és kipárologjon belőle a hidegindításkor bele kerülő benzin. Tehát ha látszólag nem fogy az olaj az autóból több ezer kilométeren is akár, akkor az azért van, mert benzinnel éppen annyira hígul az olaj amennyi el is fogy. Minden dugattyús belsőégésű motor fogyaszt valamennyi olajat! Ez normális és üzemszerű. No de, ha egy "olajat nem fogyasztó autó" hosszabb utat tesz meg úgy hogy végig üzemmeleg a motor, akkor az átforrósodó olajból rendesen kipárolog a benzin (gázolaj) és akkor meg azt tapasztalja a sofőr hogy hirtelen elkezd fogyni az olaj. Pont mint a te esetedben. Az autógyártók az elfogadható olajfogyasztás mértékét általában 0,4-0,8 kg(!) (kb. 0,5-1 liter)/1000km-es mennyiségben maximálják. Szóval ha neked 5000km-en elfogyott 2 dl, az teljesen normális érték, megnyugdhatsz.
3/3 anonim válasza:
Most, ahogy ezt így olvasom, elég fura. Én 10 000 km-nél cserélek olajat, eddig nem vettem észre, hogy fogyna belőle, pedig hetente ellenőrzöm. A kocsiba 266 000 km van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!