Normális, hogy teljesen zárt állapotban akad/ragad az autó pillangószelepe?
Autó: E36 M43B19 motorral. Jelenség: Annyit vettem észre, hogy amikor egyszer hirtelen le kellet ugranom a gázpedálról (vészfékezés) akkor utána a gázpedál nagyon nehezen akart megmoccanni. Csak viszonylag erős nyomásra, egy pattanó hang kíséretében indult el, majd ez a hiba nem jelentkezett.
Ma itthon állóhelyben kipróbáltam ha hirtelen leugrok a gázpedálról, akkor mi történik. Tulajdonképpen a pillangószelep ha gyorsan becsapódik, akkor megakad a ház belső falában és még kézzel is meglepően nagy erőkifejtés kellet ahhoz, hogy megindítsam. Ezt egyenlőre úgy orvosoltam, hogy egy állítócsavart kicsit kitekertem, így tulajdonképpen nem engedni addig a pontig zárni a szelepet ahol már akadna, még hirtelen gázelvételnél sem. Az alapjárati fordulatszám nem változott és nem ingadozik.
Ez a megoldás így megfelelő, vagy mindenképpen kell kezdeni vele valamit?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!