Mennyire árt az alu felninek ha azon cserélgetem a téli és nyári gumikat?
A felninek nem árt, hacsak nem Traktoros Jóska esik neki pajszerral és nagykalapáccsal. A gumiszerelő gépek jók ki vannak találva, kevésbé verik szét a felniperemet, mint egy-egy fakezű szaki a gumiszerelő vassal a tömlős gumik idején.
Én inkább a gumik állapotától tartanék. Felniről leszerelve sokkal nehezebb őket jól tárolni.
A gumi cser nem árt ugyan a felninek, feltételezve, hogy a csere szakszerűen zajlik, de egyszerűbb, jobb megoldás, ha veszel lemez felnit, és arra rakatod fel a téli gumit.
Kevésbé esztétikus az tény, de hosszabb távon praktikusabb, gazdaságosabb, mint évente kétszer le-fel szereltetni a gumit.
Télen nehéz csili-vili állapotban tartani az autót, sokszor latyakosak, sárosak az utak, egy szép alufelnivel sem lesz csinibb a járgány, tavaszig elbírja a lemezt.
Alu felnit nem erdemes telen hasznalni, mert a teli sozas roncsolni fogja.
Viszont en a lemezfelnin evente ketszer csereltetek gumit, eddig nem vettem eszre semmifele roncsolodast. Legalabb 6 eves, de a teli pl. nem akart megcsuszni a rantopadon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!