Miért csodálkozik azon, az ember, hogy 60-es tempónál árokba vágódott a hóban?
Most néztem a híradót, a tag árokba vágódott a kanyarban, és azt mondja nem mentem gyorsan, körülbelül 60-al.
Ez normális?Csak hallottam, nem láttam a felvételt, de szerintem normál körülmények között veszünk be 60-al egy kanyart (jó némi túlzással)
De ilyet minek nyilatkozik?Én a félig leolvadt,latyakos úton nem mentem 60-nál többel, nemhogy a kanyarban...
Nem láttam a felvételt, de tegnap jöttem-mentem havas útszakaszokon is: a havas íveknél és az irányváltásoknál kell észen lenni, egyébként lehet menni azon is.
Én azokat nem értem, akik 4-5 centi havacskától azonnal beijednek és rögtön a megengedett felével-harmadával tartják fel a forgalmat egy részben hókásás, sózott főútvonalon (ahol egyébként téligumival, jó műszaki állapotú autóval a 70-80 teljesen vállalható lenne).
Mi az hogy normál körülmények között veszünk be egy kanyart 60-nal? Van, amit 20-30cal kell bevenni, van amit pedig 140-nel is belehet.
Nem láttad a felvételt (én sem), ítélkezés előtt megnézném hogy melyik kanyarról van szó.
Friss jogsim volt, apám tanított a hóban való közlekedésre. Szakadt a hó, az úon már vastagon állt a letaposott csúszós réteg, ő pedig mondta hogy hogy előzzek 80 fölött.
Szóval az hogy te feltartasz mindenkit a latyakban....
Na komolyan most elmentek ti a jó büdös fenébe, ide valóban az igazi gyökér réteg jár válaszolni...
Mert ha én most kiírom a kérdést,hogy 60-al vettem be a kanyart, akkor rögtön jön,hogy nem az útviszonyoknak megfelelően vezettem, az ilyentől venném el a jogosítványt blabla, csak lehessen szidni a kérdezőt.Most rögtön én vagyok a szemét, mert én hogy merek ítélkezni, hát tök mindegy hogy milyen volt a kanyar te hülye barom, nem 60-al kell menni, hanem annyival amennyivel betudod azt venni.
Most hol van az a duma hogy "ha szembe jön az óvodás csoportot szállító busz,majd akkor is azt mondod,hogy lassan mentél?"
Ti ítélkeztek mindenki felett, egyszer azt olvasom,hogy "a 4x4-es Audis teszi magát 90-el mert azt hiszi nem csúszik, pedig bőven elég 40-el menni", amikor 40-el megy az ember akkor mit tartod fel a forgalmat?
Őszintén remélem,hogy itt egyik gyökérnek sincs jogsija.
Én sosem.mondom hogy túl gyorsan mentél. Vezess a határ alatt balesetmentesen, toljad neki hogy senkit ne tarts fel.
A megfelelő sebesség sofőrfüggő. Az egyik barátom mellett 50nel halálfélelmem van abban a kanyarban, amelyikben öcsém mellett 80nál nyugodtan ülök.
Mivel még mindig nem tudjuk hogy melyik kanyarról van szó (te sem láttad), lehet hogy 30 is sok lett volna, de lehet hogy 90is belefért volna ha normális a sofőr. Ez már nem fog kiderülni
Kérdezni tudni kéne! Belinkeled a videót! Mindenki megnézi a pontos szitut, és az alapján lehet pontos ítéletet adni.
Engem sem tartott még vissza semmi, csakis egy délmagyarországi főúton hóátfúvás, friss 30 centis hó az úton. Egyedül ekkor vettem vissza jóval a sebességből, de még ekkor sem tartottam fel senkit! Annál utálatosabb dolog nincs! Az olyan ne üljön autóba!
Vissza kell nézni az adást, ha fent lesz linkelem.
De szerintem teljesen mindegy, hogy milyen a kanyar, hisz nem tudta bevenni, és ez a lényeg.
Azt meg megnézném,hogy egy szuper gumival szerelt 20 éves Swifttel,hogy mennének itt a "vagányok".
Mert az sem mindegy, pályán sem lehet a kisautóval 200-al menni,hiába van beleírva, lerepülsz a büdös f***ba.Ugyan így a hóban is tolhatod 100-al is, de hogy megállni nem fogsz az tuti, persze más ha egy 4x4-es 5-10 éves kocsival mész.
#8 - A 20 éves Swiftben ülve sem kell elveszettnek lenni. Tanultál fizikát, tudod hogy a tömegből egy szorzással lesz erő, azt pedig szorozva a felülettel nyomás. A régi Swift keskeny kerekei, meg ráadásnak az alacsony tömege, bizonyos szituációkban kifejezetten előnyös. Akár egy összkerékhajtásra képes terepjáróval szemben is jelenthet helyzeti előnyt: oké, hogy mind a 4 sarkán hajt, de kétszer - két és félszer annyi kiló.
Szerintem a normális eljárás az, ha az ember rendben tartja a járművét és megismeri a szerkezet határait. 11 éve ugyanabban az autóban ülök, műszakilag rendben van, tudom már hol vannak a határai (meg ugye a saját határaim) - én merek vele menni amilyen gyorsan a közlekedési viszonyok engedik.
Én is gurultam kettes alapjáraton a tükörjéggel borított 85-ösön 3 éve tavasszal, de nem kell bek****ni mindentől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!