Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy érdemes jelezni a mögötte...

Hogy érdemes jelezni a mögöttem lévőnek, hogy kapcsold már le azt a kiba*"='! Távolságit?

Figyelt kérdés

Tegnap kilométereken át így jött mögöttem egy autós, SEMMIT nem láttam hátra, nem tudtam előzni mert nem láttam,hogy őt előzik e, és valahányszor belepillantottam a tükörbe kiégett a retinám.

Elsőnek egy pillanatra lekapcsoltam a teljes világításom (le, és azzal a mozdulattal fel) de nem vette a lapot.

Aztán jobb híján lehúztam az ablakom, és kinyújtott karral legyeztem egyet hátra, amire rájött,hogy talán zavar.Lekapcsolta, majd lemaradt egy 5-6 méterre, és visszakapcsolta.

Tudom,hogy ez egy hülye volt, és ez nem érti meg, de mi a jó megoldás egy ilyen esetben?Sötét volt már,így villoghattam volna, csak azt szerintem az előttem lévő félreérti, de a mögöttem lévő látta volna a fényt, bár neki biztos nem esett volna le ettől sem.

2016. jan. 24. 15:42
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%
Kinyújtott kar, középső ujj felemelve hogy jól lássa.
2016. jan. 24. 15:42
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Hátsó ködlámpa fel.
2016. jan. 24. 15:46
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Elakadásjelzővel jelzel neki.
2016. jan. 24. 15:49
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ködlámpa. Ha nem veszi a lapot, akkor le szoktam lassítani, hogy megelőzzön.
2016. jan. 24. 15:50
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
félreállok elengedem,majd utána én is felkapcsolom neki hogy átérezze mi a jó:D
2016. jan. 24. 15:50
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Fékezgetsz és a elvileg a féklámpa villogásából tudnia kéne, hogy valami gond van, azt akarod jelezni. De hát ki tudja, hogy kapcsol-e. Gondolom, véletlenül hagyta úgy és nem tudja.

És magam elé engedném és feltolnám neki. Akkor tuti észrevenné.

2016. jan. 24. 16:14
 7/14 A kérdező kommentje:

Pont,hogy haladni szerettem volna, nem,hogy beengedni magam elé.Na meg ha már előttem van, engem aztán nem izgat,hogy ő világít, rendőr nem vagyok, nem nekem kell "jóra" nevelnem.

Ködlámpám pedig sajnos nincs.

2016. jan. 24. 16:30
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát mást nem tudsz, ha nem veszi észre magát, vagy gyorsabban mész, hogy távol legyél tőle, vagy őt engeded el, hogy ne világítson a szemedbe. Más variáció nincs.
2016. jan. 24. 16:32
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Középen a visszapillantó alatti pöcköt megpöcökteted és máris nem olyan zavaró :)
2016. jan. 24. 16:45
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Én fokozatosan szoktam kezelni az említett barmokat. Először megpöccintem párszor a fékpedált. Ha erre nem reagál, akkor kézzel jelzek hogy kapcsolja le. Ilyen volt már párszor, ezután még egy "köszi villogásra" is hajlandó vagyok, ha észreveszi (mert úgy maradt pl.). Ha az egyértelmű kézjelekre sem reagál, na onnantól fogva jön a B terv. Hátsó ködlámpa fel, ha továbbra is jön akkor meg elém engedem és megmutatom neki, hogy miben volt részem. Szerencsére nem sokszor volt ilyen, de ha előfordult akkor nem fogtam vissza magamat én sem, mert nyilvánvalóan egy idióta barommal volt dolgom.
2016. jan. 24. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!