Miért van egy autón féklámpa?
Vezetés közben nem 1 dologra kell figyelni!
Úgyértem nem elég hogy a követési távolságot figyeled és kész, vagy épp a féklámpát bámulod a kocsin...
Vezetés közben millió dologra kell figyelni... visszapillantók, előtted haladók, vadállatok miatt az útszéleket, környezetet, műszerfalat, követési távolságot stb stb.. Ezért plusz segítség a féklámpa..
Ha már te 3 autóba beleszaladtál akkor gondolom egyszerre ennyi dologra nem igazán tudsz koncentrálni.
Kérdező, miért van a féklámpádon autó?
Tűzz a kalapod mellé egy biciklis led villogót, és sétálj, mindenkinek jobb lesz...
Mindjárt jön a következő kérdés:
Hová szökik a fény a szobából amikor lekapcsolom a villanyt? Hiszen ajtó ablak zárva....... :)
Bocsánat, rosszul fogalmaztam. A belefutottam nem azt jelenti, hogy ütköztünk, csak hogy épp előttem mentek.
Tehát még SOHA nem volt balesetem, csak láttam (épp előttem ment) az utóbbi időben 3x is ilyen autó. És nem ugyanaz volt.
Még mindig nem értitek az iróniát.
SZóval a múltkor feltettem egy kérdést, mivel mostanában több autó ment előttem féklámpa nélkül, hogy ha ilyennel balesetem lenne, akkor ki lenne a hibás.
És csodálkoztam, amikor szinte mindenki azt válaszolta, hogy én.
Mert ha megyünk 70-nel, tartok normál követési távolságot, és az előttem levő satufékez, akkor én csak a sebessége csökkenéséből látom, hogy fékez. És nem biztos, hogy elég a normál követési távolság, hogy megálljak, tehát esetleg belemegyek (nyilván nem 70-nel, hanem fékezve, de koccannánk).
És akkor is én vagyok a hibás, mert nem tartottam elég távolságot?
Ezért kérdeztem most csak annyit, hogy minek féklámpa? (ha nem annak figyelembevételével kell követési távolságot hagynom)
És a vonat elejére minek a fényszóró?
Elvilágít vagy 100-150 méterre, de azt hiszem egy komolyabb szerelvény féktávja "kicsit" több. :)
Arról nem is beszélve, hogy ha időben meglátja az akadályt, akkor is elég nehéz a sínek között ácsorgó Milkát, a mozdonnyal kikerülni. ;)
Tiltsuk be az össze jármű valamennyi lámpáját!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!