Mennyiből lehet olyan autót venni, ami még elmegy 200
ezer kilométert?
1/12 A kérdező kommentje:
Ez egy picit túllépi a keretet, de szinte új
[link] . Szerintetek lehet hogy ennyi pénzért egy majdnem új kocsit kapjak? Vagy lehet hogy csak átverés és szét volt hajtva/ rejtett hibája van? Igaz nem egy erőgép, de autópályára 110 km/h-s tempót gond nélkül bírná szerintem. Ennyivel szoktam menni legfeljebb.
2/12 A kérdező kommentje:
Mondjuk ennél a Skodánál gyanús hogy a belsejét miért nem mutatják, miért van rajta üléshuzat, a padló miért olyan retkes, és miért csak ilyen tükröződő pocsék képeket tudott felrakni.
Suzuki, nekem bizonyított, legnőkarokat meg gömbcsuklót kellet eddig a 4 év során cserélni meg a egyéb járulékos dolgokat. 200.000 magyar forintért vettem és 210.000 ezret mentem vele, most van benne ( vagyis lehet) 450.000, gyengének gyenge, nyáron ha klímázok. 1.3-as Swift.
2016. jan. 18. 20:05
Most jut eszembe, szénkefét vagy mit kellet javítani fél napig nem tudtam használni 5 ismétlem 5 ezer volt a javítás. Meg kipufogót kellet hegeszteni (1500 forint) mert leszakította egy rönk. Ja és padlólemezt. Azt fújva 35.000 volt.
2016. jan. 18. 20:09
5/12 A kérdező kommentje:
Ezzel az autóval nagyon jól jártál és hatalmas szerencséd volt :) Átnézetted, ismerőstől vetted? Tényleg hihetetlen hogy 200 ezerért vettél egy autót, és ugyanannyi kilométert mentél vele eddig.
A Suzukik már csak ilyenek. 21 éves a járgány. De sokaknak azért nem jön be a autó mert menet közben úgy érzed mintha szét akarna esni, egyes példányoknál zörög,vibrál valami és minden kavics felverődést érzel. De autópályán 120-as tempót bírja "160km/h a vége" főúton használom inkább mivel én fizetem a benzint is a munkámhoz ott 70-80al megyek 4 literrel. Ha klímázom 5.
2016. jan. 18. 20:18
Húsz éve a negyedik szuzukival járok. A mostani tíz éves, több, mint százezer van benne, de a motorja még mindig mintha új lenne. a 0W20-as olajat sem csipegeti két olajcsere közt(8e km)
az előző három a családban maradt, hibátlanok. Mind a három munkaautó.
A titok a minőségi szintetikus olaj. Ezt sajnálják az emberek.
Ha veszel háro-négyszázért egy szuzukit, és kifogsz egy alig kopott motort, simán elmegy kétszázat..
csak azonnal olajcsere minimum 5W40 fullszintre. de a 0W20 mégjobb.
négyszáznál többet ne adj egy szwiftért, a többit a vásárlás utáni rendberakásra fordítsd...
szerintem.
2016. jan. 18. 20:48
8/12 A kérdező kommentje:
Pont annyi idős vagyok mint a járgányod :)
Utolsó, én olyat olvastam, hogy a 0w20 olaj nem ken olyan jól mint az 5w40, viszont jobb lesz tőle a fogyasztása. Olajon egyébként nem fogok spórolni. Veszek majd valami középkategóriásat, és 10 ezrenként cserélni fogom.
Amit linkeltél Skodát messziről kerüld el!Akinek van egy kis esze nagy ívben elkerüli ezt az 1.2 htp nevű 3 hengeres szart!
A top 20 legszarabb motor összesítésben igen előkelő helyen szerepel!Ezzel nem hogy 200ezret,20ezret jó elmész hiba nélkül!A vezérlése meg egy katasztrófa,ami át is szokott ugrani és akkor rögtön van egy olyan autód,amit többe kerül megcsináltatni mint amennyit az egész ér!
2016. jan. 18. 22:17
1M-ért a Ignisből is kevés km-eset veszel és az kicsit megbízhatóbb. Rokonomnak volt, magas ülőhelyzet, kényelmes, egy kész mini-SUV.
2016. jan. 19. 05:17
Kapcsolódó kérdések: