Hogyan kell kuplung nélkül váltani?
Figyelt kérdés
Autóban. Úgy tudom a jól kivitelezett kuplung nélküli váltás sokkal jobban kíméli a váltórendszert, mintha kuplunggal tennénk. Azt persze tudom, hogyha nem jön össze a váltás lesz recsegés.2016. jan. 18. 15:18
1/13 anonim válasza:
"Úgy tudom a jól kivitelezett kuplung nélküli váltás sokkal jobban kíméli a váltórendszert, mintha kuplunggal tennénk"
Ezt a nagy okosságot honnan sikerült összeszedned?!?
2/13 A kérdező kommentje:
A két motoros ezres stiftedből!
2016. jan. 18. 15:25
3/13 anonim válasza:
Ja az más!!Ott lehet úgy váltani...főleg ha a két motor egy közös váltóra dolgozik,ami egy 21sebességes shimano bicikliváltón keresztül hajtja a bal hátsó kereket,és a tetőcsomagtartón van egy 1.9tdi motor!
4/13 A kérdező kommentje:
Nekem nincs olyanom, sajna az nekem nem jött be annyira az élet. De azért vagyok kíváncsi a technikájára, mert akkor kiszerelném a kuplungot az autómból, és akkor el sem tudnák lopni a kocsit.
2016. jan. 18. 15:34
5/13 anonim válasza:
Szereld ki a motort is!Az sem kell,és akkor nem tudják beindítani sem.......
6/13 Trafó1 válasza:
Sebességből még ki tudod venni minden nagyobb feszegetés nélkül de másikba berakni már nem fogod tudni.
No mondjuk a shimanó bicikliváltós duplamotoros svift az más főleg ha szinkron szimeringeket használnak a hegesztett difiben.
7/13 Trafó1 válasza:
A kuplung nélküli váltás általában a kétpedálos kocsikban lehetséges, a három pedálosak már extrával szereltek, ezt onnan tudom, hogy nekem volt kétpedálos lemez moszkvicsom gyerek koromban és nagyon menő voltam.
8/13 anonim válasza:
Amúgy simán lehet. Én kuplung nélkül 3-asból váltottam 4-esbe sokszor, mert az a legkönnyebb mozdulat. 3-ason addig kell felpörgetni, amikor még a gáz levételekor nincs nagyon erős motorfékhatás. Olyankor simán áthúzod 3-asból 4-esbe. Ez az összes sebességben működhet, felfelé váltáskor, lefelé váltáskor már problémásabb.
9/13 anonim válasza:
8-as neked had gratuláljak!gondolom a szinkrongyűrűk ujjongtak es tapsoltak örömükben mikor ezt a mutatvanyt előadtad.........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!