A kuplung nagyobb sebessségtől kophat?
Figyelt kérdés
Szóval a kuplungot azzal is koptathatom hogy pöógetem a motrot mondjuk 4-5 ezerig? (benzines) annak ellenére hogy nincs benyomva? Mert olvastam egy régi kérdésnél hogy nem tesz jót a kuplungnak a pörgetés és a gumifüstöltetés (azt nem csinálom!)2016. jan. 12. 01:35
1/6 ThodEE GoD válasza:
Ha normálisan haladsz az autóddal kiengedett kuplung pedállal akkor a kuplung nem kopik, a kopáshoz az kell hogy megcsússzon a kuplung pl indulásnál, gumiégetésnél ha betapad akkor a kuplungnál elforgathatja a motor tehát megcsúszik a kuplung. Normális használat mellett a kopás nem jelentős. Bemelegedett motorral 1-1 kigyorsításkor simán elpörgetem 5-6ezerig is, de akkor már a kuplung össze van zárva, nem csúszik meg->nem kopik ;)
2/6 anonim válasza:
Benzines kuplungod van? Az kophat. Kopik is nyugodj meg.
Tárcsa is,szerkezet is. Csak akkor nem kopik ha áll az autó.
Én benzineshez kérek féket ma kérdezem meg mennyibe kerül
3/6 A kérdező kommentje:
Azért írtam hogy benzines mert nem 4 és félnél van a max nyomatékom meg ilyesmi, szóval hogy a MOTOR nem dizeles :)
2016. jan. 12. 09:52
4/6 Beviz Elek válasza:
Egy jó állapotú kuplung (nem kopott, nem került rá olaj, stb) kiengedett pedálnál nem csúszik, tehát bármennyire, bárhogy nyomod a gázt, nem kopik.
5/6 anonim válasza:
A kuplung nem a sebességtől, hanem a csúsztatástól kopik. A kinyomócsapágy meg attól, ha a felhasználó lábtartónak használja a bal pedált...
6/6 anonim válasza:
Azt nem szereti a kuplung, mikor egyesben elindulsz nagy gázzal, kuplungról leugrassz, és kihúzatod 4-5 ezerig. De ezzel nem lehet leégetni csak icipicit hamarabb kopik.
Gumifüstölésnél is kap a kuplung, mert hiába nem nyúlsz te a pedálhoz, a teljes erő a kuplungon is átmegy közvetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!