Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olajcsere utan 1.4 es benzines...

Olajcsere utan 1.4 es benzines Motor (VW polo) miert jön ki az olaj a nivopalcanal?

Figyelt kérdés

Teljesen leengedtem a regi olajat, es töltöttem bele ujat,de inditas utan ki nyomja az olajat a palca mellett,es a töltönyilasnal is nyomas alakult ki,de haott nyitva van nem jön több olaj a palca mellett.

Kerem hozaertök valaszoljanak(a gepem nemet billentyüs bocsi)

2016. jan. 18. 15:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Mennyi olajat töltöttél bele? Hol áll az olajszint a nívóhoz képest?
2016. jan. 18. 15:11
 2/7 A kérdező kommentje:
az rendben van pont az optimalis ,ket jelzes között ,de amikor beinditom,egy percen belül elkezdi ott kinyomni az olajat,nem vagyok autoszerelö,nem ertek hozza sajnos,esetleg lehet valami dugulas?
2016. jan. 18. 15:16
 3/7 anonim ***** válasza:
69%
Most cseréltél olajat először mi óta nálad van? Mert ha igen,akkor valami motorjavító adalék volt az olajban.Mikor leengedted a régi olajat és beletöltötted az újat akkor kimosta az adalékot is a motor alkatrészei közül.Ez az adalék tömített a henger és a dugó közt is a gyűrűk helyett.Ezt azért csinálták ,hogy a vásárló azt gondolja,hogy a motor tökéletes állapotú és az autóért jobb lóvét kapjon az eladó.Ez a motor valószínű,hogy generálra vár.Vidd el egy kompresszió mérésre és ott minden kiderül.
2016. jan. 18. 15:30
 4/7 A kérdező kommentje:
harom napja vettem az autot,elvitttem magammal olyat aki ert hozza, nem ugy mint en, es ö azt mondta miutan kiprobalta hogy a motorja jo,nem volt kartelgazos meg ilyenek,de most öt nem ertemel hogy megkerdezzem,de most valami törtent ,mert nem csinalja azt amit eddig, allt kb. egy orat, es utana alapjaraton ment kb.10 percig es mar nem jön olaj sehonnan,es a gaz sem jön mar a tötönyilastol.ez erdekes,talan a regiolajbol maradt valami szenny es csak kesobb tisztult ki?
2016. jan. 18. 16:32
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Jégdugó volt a kartergáz csőben és közben kiolvadt. Ki kellene tisztítani.
2016. jan. 18. 17:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Nincs vész, valahol dugulás van a gázelvezetésben..

Úgy lehet tisztítani a régi motort(elég drága mulatság), hogy a mostani olajat leengeded, félreteszed. Aztán töltesz bele ugyanannyi nagyon híg minőségi (API SN) 0W20-as olajat. ezzel mész pár száz kilcsit, ez alatt takarít(is) aztán leengeded, és vagy visszatöltöd az előbb leengedettet, vagy új, 0W30-at, vagy 5W40-et töltesz bele..

persze ehhez látni kell a leengedett olajat, és benézni a szelepfedél alá a betöltőnyíláson..

lesznek jobb javaslatok, én ezt tenném jobb híján.

2016. jan. 18. 17:53
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a valaszokat,ment a zöld ököl
2016. jan. 18. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!